18.6.2021

Audi esittelee viimeiset polttomoottorimallit 2026 – myynti jatkuu 2030-luvulle

Audi viimeiset polttomoottorit polttomoottorimallit 2026 2032 sähköauto

Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann kertoi merkin johdolle ja ammattiliittojen johtajille, että merkki esittelee viimeiset uudet polttomoottorimallit 2026.

Volkswagen-ryhmään kuuluva Audi on linjannut tulevia suunnitelmiaan. Toimitusjohtaja Markus Duesmann kertoi ammattiliittojen edustajille sekä merkin johdolle, että Audi esittelee viimeiset polttomoottorimallinsa 2026. Saksalaisen Süddeutsche Zeitungin mukaan saksalaismerkki on päättänyt esitellä viimeiset polttomoottori- ja hybridimallit 2026. Näiden mallien myynnin päättymisvuodeksi on arvioitu nyt 2032. Aiemmin polttomoottorituotannon päättymisvuodeksi arvioitiin 2035.

2026 jälkeen Audi esittelee mallistoon vain uusia täyssähkömalleja. Tietojen mukaan A3 ja A4 eivät saa enää uusia polttomoottoriin perustuvia mallipolvia, vaan molemmat malliston kulmakivet syntyvät seuraavan kerran uudelleen täyssähköisinä e-tron-malleja. Hiljattain uudistuneen A3:n kohdalla muutokseen menee vielä aikaa, mutta A4 on uusiutumassa 2024.

Katumaasturimallistosta viimeisiksi polttomoottorimalleiksi on arvioitu Q8:n seuraavaa polvea, joskin Q8 saa myös Brysselissä rakennettavan e-tron-sähkömallin 2026. Toinen veikkaus on seuraava Audi Q5.

Maaliskuussa Duesmann kertoi, että Audilla ei ole halua kehittää uusia polttomoottoreita, mutta nykyisten moottoreiden jatkokehittely on edelleen ohjelmassa.

Lähteet: Süddeutsche Zeitung via Reuters, Automobilwoche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat