28.10.2017

Autokauppaa Suomesta Ruotsiin ja toisinpäin – Suomalainen Bilmax laajentaa

Bilmax-autoliike aloittaa vaihtoautojen ostamisen ja myynnin Suomen ja Ruotsin välillä. Ruotsalaisautojen vahvuudeksi kerrotaan nuorempi ikä ja parempi varustelu suomalaisiin verrattuna.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bilmax-autoliike aloittaa vaihtoautojen ostamisen ja myynnin Suomen ja Ruotsin välillä. Yritys avasi perjantaina 27.10. uuden toimipisteen Haaparannalla. Yrityksen muut toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä ja Vantalla.

Kuluttajien ja yritysasiakkaiden näkökulmasta kiinnostavinta on Bilmaxin mukaan saumaton autokauppa valtioiden rajan molemmilla puolilla, myös vaihtoautojen osalta.

Bilmax tarjoaa kaupan yhteydessä asiakkaalleen kotiintoimituksen ja pitkän vaihto-oikeuden. Näillä lisäpalveluilla yritys pyrkii erottumaan kilpaillulla alalla edukseen.

Suomalainen auto kelpaa vaihdossa ruotsalaiseen

Autokauppa lupaa, että asiakas saa halutessaan auton Ruotsista Suomeen, tai päinvastoin, rekisteröitynä, rahoituksella, käyttöturvalla, vakuutettuna, varusteltuna ja tarvittaessa myös kotiovelle toimitettuna.

Kiinnostavaa on myös se, että yrityksen koko autovalikoima on ulottuvilla ostopaikkakunnasta riippumatta. Ruotsissa kaupasta vastaa oma yhtiö Bilmax Sverige AB.

Ruotsalaisissa autoissa houkuttelevaa useimmille käytettyä vaihtoehtoa etsiville on todennäköisesti se, että naapurimaan autokanta on keskimäärin suomalaista uudempi ja autot ovat usein hyvin varusteltuja.

Kauppiaan kannalta toimintamallissa riittää haastetta myös mielikuvatasolla, sillä Ruotsissa ei ole totuttu ostamaan alkuperältään suomalaista käytettyä autoa. Lisäksi vaihtoauton kohtalo on perinteisesti muodostunut monen rajan ylittävän kaupan esteeksi.

Hukkareissut estetään kattavilla tiedoilla

Bilmax kertoo myymiensä autojen käyvän läpi kuntotarkastuksen, ja kaikki huomiot, kuten naarmut, kolhut ja jopa tuoksut luvataan tuoda esiin auton tiedoissa. Jopa jokaisesta renkaasta luvataan kertoa tieto esimerkiksi urasyvyydestä millilleen. Tällä pyritään estämään pettymykset ja hukkareissut autokauppaan.

Suomessa ja Ruotsissa pitkien etäisyyksien vuoksi autokaupassa käynti voi olla yllättävän monille melkoinen operaatio. Kattavammat tiedot verkossa, auton varausmahdollisuus, kotiintoimituspalvelu ja kahden kuukauden vaihto-oikeus helpottanevat osaltaan käytetyn auton ostamista.

– Vaihto-oikeus tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas voi vaihtaa ostamansa auton 60 päivän sisällä toiseen autoon varastostamme. Asiakkaalle jää kuluiksi vain pienet toimitusmaksut. Yhtä pitkää vaihto-oikeutta ei kukaan muu lupaa, hehkuttaa Bilmaxin Antti Herajärvi.

Toimituskulut hyvitetään, jos kauppa syntyy

Bilmaxin markkinoiman ilmaisen toimituspalvelun toteutus vaatii kuitenkin visiittiä asiakkaan kukkarolle. Käytännössä asiakas maksaa ennakkomaksun ennen auton toimittamista.

– Poroisäntä voi tilata meiltä vaikka Vantaan myymälästä korvausta vastaan auton koeajettavaksi joko lähimpään myymälään tai kotiinsa Utsjoelle, ja kaikki toimituskulut hyvitetään kaupan syntyessä. Käytetyn auton uskaltaa ostaa myös verkosta, Herajärvi vakuuttaa.

Jos kauppa peruuntuu, ennakkoon maksetulla toimitusmaksulla katetaan siihen mennessä syntyneet kustannukset.

Lähde ja kuvat: Bilmax

Luetuimmat