9.9.2021

BMW CE 02 – Sähkökonsepti, joka ei ole moottoripyörä eikä skootteri

BMW CE 02 sähkökonsepti sähkömoottoripyörä sähköskootteri A1

Saksalaismerkki on esitellyt kaupunkisukkulointiin tarkoitetun sähköajoneuvo-konseptimallin BMW CE 02, jolla se tavoittelee uudenlaisia asiakkaita.

Jotain täysin uutta, ja siinä on hyvin vähän aikaisemmista BMW-malleista tuttuja ratkaisuja. Lisäksi BMW CE 02 poikkeaa muotoilultaan sekä perinteisistä moottoripyöristä että skoottereista. Lopputulokseen ei ole päädytty sattumalta, vaan BMW Motorradin muotoilujohtaja Edgar Heinrichin mukaan suunnittelussa haluttiin saavuttaa taso, jolle BMW ei ole ennen yltänyt.

BMW CE 02 sähkökonsepti sähkömoottoripyörä sähköskootteri A1

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kevyt ja matala

Vain 120-kiloisen CE 02:n huippunopeus on 90 kilometriä tunnissa ja toimintamatka yhdellä latauksella 90 kilometriä. Moottorin teho on 11 kilowattia, mikä tarkoittaa että sitä saa ajaa jo 16-vuotiaana A1-kevytmoottoripyöräkortilla. Muotoilulla on haluttu saavuttaa alhainen painopiste ja matala 730 millimetrin istuinkorkeus. Kun jalalla käytettävää takajarrua ei ole, antaa se vapaat mahdollisuudet sijoitella jalkatapit eli muokata ajoasentoa lähes rajattomasti. Edellä mainituilla ratkaisulla on tähdätty siihen, että CE 02:sta kiinnostuisivat ne joilla ei ole aikaisempaa kokemusta moottoroiduilla kaksipyöräisillä ajamisesta.

Erikoisesta ilmeestään huolimatta BMW CE 02 on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön. Suunnittelijoiden mukaan se on aina valmiina ajoon, vaikka kuljettaja ei muistaisi kovin huolellisesti sitä käsitelläkään. Käytännöllisyyttä parantaa satulan ja rungon väliin jäävä pieni tavaratila. Takapyörälle voima siirretään äänettömän hihnavedon välityksellä. Etupään muotoilua hallitseva pyöreä ajovalo kätkee sisäänsä neljä neliön muotoon sijoitettua LED-valaisinta. Muuten muotoilussa on pyritty puristiseen yksinkertaisuuteen. Mustassa värityksessä on vaikutteita BMW:n alkuaikojen moottoripyörien värityksestä.

BMW CE 02 sähkökonsepti sähkömoottoripyörä sähköskootteri A1

Yhteensopiva vaatemallisto

Konseptimallia täydentää BMW:n CE 02 -mallia varten suunnittelema vaatemallisto, joka on yhdistelmä vapaa-ajan vaatteista ja suojaavista ajovarusteista. Kaikki tämä osoittaa saksalaisvalmistajan olevan tosissaan, ja jotain tämän suuntaista voimme odottaa lähitulevaisuudessa tulevan ulos BMW:n tuotantolinjoilta.

BMW CE 02 sähkökonsepti sähkömoottoripyörä sähköskootteri A1

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: BMW

Luetuimmat