12.9.2017

BMW i Vision Dynamics – kohti tavallisempaa tulevaisuutta

BMW i Vision Dynamics

Tulevaisuus muuttuu jo hiukan tavallisemmaksi BMW i Vision Dynamicsin muotokielessä.

Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty BMW i Vision Dynamics on baijerilaisvalmistajan näkemys tulevaisuuden Gran Coupésta. Konseptimuotoinen sähköauto katsoo eteenpäin pohtien sähköautojen ja BMW:n kehitystä. BMW i8:n räväkkyyden ja i3:n koppimaisuuden jälkeen saattaisi olla aika hiukan tavallisemmille muodoille.

BMW:lle i Vision Dynamics on osa yhtiön suurempaa sähköautovyörytystä. Vuoteen 2025 mennessä baijerilaisvalmistaja lupaa 25 sähköistetyllä voimalinjalla varustettua automallia, joista 12 on täyssähköisiä. Alalla vallitsevien villien lupausten maailmassa baijerilaisten maali on suorastaan tavoitettavissa, ehkä jopa ylitettävissä.

BMW i Vision Dynamics

Päämuotoilija Adrian van Hooydonkin mukaan BMW i Vision Dynamics on osoitus BMW:n paluusta merkin juurille, eleganssiin ja dynaamisuuteen, erotuksena juuri uraauurtaneista i3 ja i8 -sähkömalleista. Konseptimallin tarkoitus havainnollistaa, että futuristinen i-muotokieli taipuu myös muualle BMW:n mallistoon. Huomiota on kiinnitetty paitsi aerodynaamisuuteen, mutta myös pintojen saumattomaan yhteenliittämiseen ja sisätiloja avartavaan lasin käyttöön. Valitettavasti konseptimallin sisusta oli tällä kertaa pimeänä.

BMW i Vision Dynamics

BMW i Vision Dynamics kätkee sisäänsä sähköisen voimalinjan, jolle luvataan 600 kilometrin toimintamatka, yli 200 km/h huippunopeus ja 4 sekunnin kiihtyvyys 0–100 km/h nopeusvälillä. Uutta teknologia on pakattu myös ikoniseen keulamaskiin, sillä visioissa uudet BMW-munuaiset eivät vain muistuta historiasta, vaan ne toimivat myös eräänlaisena älypintana sensoreille.

Viime vuosina BMW on myös onnistunut tuomaan konseptinsa melko hyvin tuotantoon saakka, joten tässä saattaa hyvinkin olla uumoiltu BMW i5 hiukan räväkämmässä muodossaan.

https://youtu.be/C7qu-gA_2TY

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat