1.6.2016

BMW:n uudistunut 3-sarjan Gran Turismo – eniten uutta moottoritilassa

BMW 3-sarjan Gran Turismo

BMW 3-sarjan Gran Turismo luottaa faceliftissäkin erikoisen muotoilunsa voimaan, päivittyen lähinnä pinnan alta.

Viime vuonna tapahtunutta BMW:n 3-sarjan faceliftiä seuraten myös 3-sarjan Gran Turismo on saanut uuden ilmeen. Mietojen tyylipäivitysten lisäksi moottorivalikoima paranee osana uudistuksia.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

Ulkoisesti tyylikyyttä tavoitellut Gran Turismo muuttuu vain vähän. Uudet vakiovarusteiset led-ajovalot yhdessä tarkistettujen ilmanohjainten kanssa summaavat keulan muutokset. Takana tilanne on melko pitkälle sama, eli hiotun takapuskurin lisäksi takavalot ovat saaneet uudistetun led-lookin. Tarjolle tosin on tullut kaksi uutta metalliväriä ja kolme uutta vannemallia.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

Matkustamossa tilanne on hyvin pitkälle sama, eli baijerilaiset ovat välttäneet isoja muutoksia. Parempien materiaalien ja käyttökytkinten lisäksi Bluetooth-matkapuhelintuki tulee vakiovarusteeksi ja tarjolle tulee uusimman sukupolven navigaatiojärjestelmä, jonka käyttöliittymä on tuttu valmistajan isommista malleista. Myös älypuhelimen yhteysboksi langattomalla lataustoiminnolla löytyy varustelistalta. Jatkossa varustelinjat ovat Sport Line, Luxury Line ja M Sport, joista viimeinen varaa käyttöönsä kuvissa näkyvän Estoril Blue -sinisävyn.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

Moottori-, vaihteisto- ja vetotapavaihtoehtojen suhteen tarjolla on melkoinen matriisi. Moottorivaihtoehdot kattavat kolme uutta bensiinimoottoria 135 kilowatista (184 hv) 240 kilowattiin (326 hv) ja viisi dieselmoottoria 110 kilowatista (150 hv) 230 kilowattiin (313 hv). Kaikki moottorit ovat turboahdettuja. Dieseleiden joukkoon liittyy uutuutena 325d Gran Turismo ja 320d puolestaan ylpeilee parantaneensa kulutus- ja päästölukemia peräti 13,8 prosenttia edeltävään versioon nähden.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

Bensiinivaihtoehdot ovat tästä lähtien mallimerkinnöiltään kaksilitraiseen nelisylinteriseen luottavat 320i ja 330i, malliston huipun ollessa kolmilitraiseen kutoskoneeseen nojaava 340i, joka korvaa aiemman 335i:n. Vaihteistojen suhteen 320i, 318d ja 320d tulevat vakiovarusteisesti kuusivaihteisella manuaalilla, mutta kahdeksanvaihteinen automaatti on näissä malleissa saatavilla lisävarusteena. Muiden mallien kohdalla automaatti on vakiovaruste. xDrive-nelivedon saa puolestaan kaikkien bensamoottoreiden yhteyteen sekä 320d:n ja 330d:n kanssa, 335d:n ollessa puolestaan aina neliveto.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

BMW 3-sarjan Gran Turismon päivitetty Suomen hinnoittelu ei ole vielä tiedossa, mutta luvassa lienee lähinnä vaivihkaista hintojen tarkistelua, vanhan mallin hintojen alkaessa 44 604 eurosta.

BMW 3-sarjan Gran Turismo

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat