29.10.2021

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak – sporttipyörä seikkailupyörän kuorissa

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Katupyörän rengaskoot, semiaktiivinen huippujousitus ja aggressiivinen ajoasento tekevät Multistrada V4 Pikes Peakista käytännössä urheilullisen sporttipyörän.

Kaikkien aikojen urheilullisin Multistrada. Näin Ducati kehuu seikkailupyörägenreen kuuluvan Multistrada V4:n uutta Pikes Peak -versiota. Ja katetta väitteelle onkin. Perusmallin 19-tuumainen eturengas ja adventure-takarenkaalle sopiva 170 millimetrin leveys ovat vaihtuneet 17-tuumaisiin vanteisin sekä edessä että takana, ja takarenkaan koko on sporttipyörämäinen 190/55ZR17. Ensiasennusrenkaina Pikes Peakissa onkin urheilulliset Pirelli Diablo Rosso IV -renkaat.

Ulkoiseen ilmeeseen vauhdikkuutta tuo kaksipuoleisesta sirommaksi yksipuoleiseksi vaihtunut takahaarukka sekä Ducatin MotoGP-pyörä Desmosedici GP ´21:sta lainattu väritys ja grafiikat.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sama teho mutta vähemmän painoa

Urheilullinen on ominaisuuksiltaan myös moottori. 1158-kuutioinen V4-moottori puskee 170 hevosvoiman tehon ja vääntöäkin on tarjolla 125 newtonmetriä. Öhlinsin valmistama semiaktiivinen Smart EC 2.0 -jousitus on lainattu Panigale- ja Streetfighter-malleista, joskin Multistradan pidemmille 170 millimetrin joustomatkoille sovitettuna. Jousituksen herkkyyttä parantaa sekin, että Marchesinin valmistamat takoalumiinivanteet ovat 2,7 kiloa kevyemmät kuin perus-Multistradan vanteet.

Kuljettajan ajoasentoa on muokattu urheilullisemmaksi siirtämällä jalkatappeja taaemmas ja ylemmäs, madaltamalla ja kaventamalla ohjaustankoa ja vaihtamalla matalampi savunharmaa tuulilasi. Perusmalliin nähden paino on keventynyt kaikkiaan neljä kiloa, ja siihen on päästy mm. käyttämällä katteissa hiilikuituosia ja vaihtamalla äänenvaimennin Akrapovicin valmistamaan titaanista valmistettuun malliin.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Lisää Race-henkeä ajamiseen

Ajoasetuksiin on lisätty Race-vaihtoehto, jossa kaasuvaste on suoraviivainen, vaihdeavustimen alaspäin vaihto terävämpi ja kierrosluvunrajoittimen katkaisu muokattu pehmeämmäksi. Luiston- ja keulimisenesto huomioivat pyörän sivuttaiskallistuksen ja vakiovarustukseen kuuluvat myös adaptiivinen vakionopeussäädin sekä kuolleenkulman varoitin, jotka toimivat erillisten etu- ja takatutkien avulla.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Saapuu jälleenmyyjille joulukuussa 2021.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Moottori: 90-asteinen V4, 1158cc
Teho: 170 hv / 10 500 r/min
Vääntö: 125 Nm / 8750 r/min
Voimansiirto: märkä monilevykytkin luistotoiminnolla, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1595 mm
Istuinkorkeus: 840-860 mm
Tankin tilavuus: 22 litraa
Kuivapaino: 214 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat