13.12.2016

Eckerö Line juhlii satavuotiasta Suomea: lisää musiikkia luvassa!

M/s Finlandia ja Anssi Kela
Joulukuun toisella viikolla m/s Finlandialla esiintyi Anssi Kela.

Ensi vuonna kotimainen livemusiikki saa lisää jalansijaa Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivällä m/s Finlandialla.

M/s Finlandia lienee jo nyt esitysten määrässä mitattuna Suomen suurin elävän musiikin keikkapaikka. Ja lisää tulee, sillä ensi vuonna vietettävän Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Sibelius-Akatemian muusikot ja opiskelijat järjestävät 24 musiikillista yllätystä laivan esiintymisareenalla. Lystiä on luvassa, sillä näissä esityksissä tyyli ja toteutus ovat vapaat. Vastaavaa ei ole ennen laivalla tehty.

Eckerö Linen mukaan kotimainen livemusiikki on m/s Finlandian asiakaskokemuksen ydintä.

– Haluamme antaa laivamme estradiksi tulevaisuuden muusikoille ja musiikintekijöille. Uskomme, että näiden lahjakkaiden nuorten kautta saamme laivamusiikkiin uudenlaista uskallusta ja tunnelmointia, joka tarttuu hyvässä hengessä laivakansan lanteisiin, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Duo Teho ja Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen
Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen ja musiikkimaistiaisen tarjoilleen Duo Tehon Tero Hyväluoma (vas.) ja Esko Järvelä (oik).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

100 000 euron panostus

Eckerö Linen ja Sibelius-Akatemian yhteistyö tuo lahjakkaat nuoret laivalle esiintymään ja ilahduttamaan matkustajia samalla kun he saavat arvokasta työkokemusta. Musiikkiohjelman tuottaa Primo, eli Sibelius- Akatemian oma ohjelmapalvelu.

– Haluamme edistää suomalaisten muusikoiden työllisyyttä ja omalta osaltamme edesauttaa sitä, että meillä on jatkossakin lahjakkaita muusikoita. Samalla toivomme löytävämme uusia kohderyhmiä, niin nuorille artisteille yleisöksi kuin meillekin matkustajiksi, Keronen sanoo.

Aivan pienestä satsauksesta ei ole kyse, sillä toimitusjohtaja Kerosen arvion mukaan laivayhtiön panostus on jopa 100 000 euroa. Summa kattaa artistien palkkiot sekä muut kulut.

Yhteistyön julkistustilaisuudessa esimakua tulevasta tarjoili Duo Teho, eli Terho Hyväluoman ja Esko Järvelän luotsaama kokoonpano. Kahden viulun voimin esiintyvä parivaljakko yhdistelee kansanmusiikkia ja modernimpaa tarjontaa ennakkoluulottomasti ja humoristisesti, joten keikalla voi luvata viihtyvän jokaisen.

Suomen aktiivisin keikkapaikka

Eckerö Line on oman kertomansa mukaan jo nyt merkittävä suomalaisen musiikin tukija ja mahdollistaja. Laivan viihdepanostus on monelle toki tuttu, mutta lukujen valossa tarkasteltuna kokoluokka saattaa yllättää.

M/s Finlandia ja Anssi Kela
Joulukuun toisella viikolla m/s Finlandialla esiintyi Anssi Kela.

Laivayhtiön mukaan m/s Finlandialla esiintyy päivittäin kotimaisia muusikoita ja vuodessa artistityöpäiviä kertyy peräti 2 400. Teoston tilastojen mukaan m/s Finlandia on vuosina 2014 ja 2015 ollut Suomen aktiivisin keikkapaikka. Viime vuonna laivalla olikin keikkoja enemmän kuin Musiikkitalolla ja Tavastialla yhteensä.

– 22-vuotisen historian aikana m/s Finlandia on isännöinyt jo yli 40 000 artistityöpäivää, Taru Keronen laskeskelee.

Matkustajamäärät kasvussa

Pohjois-Itämeren matkustajaliikenteessä tuntuvaa kasvua on lähinnä Helsinki-Tallinna -reitillä. Kasvu jaetaan lähinnä ympärivuotisesti liikennöivien Eckerö Linen, Tallink Siljan ja Viking Linen kesken. Muilla reiteillä on merkittävästi hiljaisempaa.

M/s Finlandia on liikennöinyt reitillään vuoden 2013 alusta ja viiden miljoonan matkustajan rajapyykki saavutettiin tämän vuoden syyskuussa. Helsinki – Tallinna –välin tiukasta kilpailusta huolimatta myös Eckerö Line on onnistunut nostamaan matkustajamääriään reitillä useampana vuonna peräkkäin.

Yksi merkittävä keino asiakkaiden houkuttelemiseksi on sujuva matkanteko. Eckerö Line vetoaa risteilymatkustajiin viihteen lisäksi bussikyydillä. Kikka toimii erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Paikallisten bussiyhtiöiden kanssa solmitut yhteistyösopimukset tuovat matkustajat suoraan Turusta ja Tampereelta Helsingin Länsisatamaan. Paluukyyti hoituu yhtä vaivattomasti.

Eckerö Line joulubuffet
Eckerö Linen joulukausi näkyy myös m/s Finlandian buffetissa. Uudet laivan viinit tulevat italiasta.

Ensi helmikuun alusta bussilla pääsee suoraan Länsiterminaaliin myös Kouvolasta, Porvoosta sekä Kotkasta Loviisan ja Porvoon kautta.

M/s Finlandia on liikennöinyt reitillään vuoden 2013 alusta ja viiden miljoonan matkustajan rajapyykki saavutettiin tämän vuoden syyskuussa. Helsinki – Tallinna –välin kovasta kilpailusta huolimatta Eckerö Line kertoo onnistuneensa matkustajamäärän kasvattamisessa. Juuri nyt matkustajia houkuttelee Tallinnaan muun muassa joulumarkkinat.

Tallinnan joulutori

Tämän vuoden Asiakkuusindeksi-tutkimuksessa Eckerö Line sijoittui asiakaskokemukseltaan ainoana laivayhtiönä 10 parhaan suomalaisen yrityksen joukkoon.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen Lähde: Eckerö Line 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat