29.8.2018

Ensimmäinen esisarjan Faraday Future FF 91 valmistui

Faraday Future FF 91

Haasteita on ollut elon tiellä myös toisella sähköautovalmistajalla. Nyt vaikeuksien jälkeen ensimmäinen esisarjan Faraday Futuren FF 91 -täyssähköauto on valmistunut vain muutama päivä ensimmäisen korin jälkeen – ja aikataulusta etuajassa.

Teslan vuosien etumatka kutistuu koko ajan, sillä haastajia ilmoittautuu tasaiseen tahtiin niin perinteisestä autoteollisuudesta kuin lupaavista startupeista. Faraday Future kuuluu tässä jaottelussa jälkimmäiseen kastiin, vaikka valmistaja onkin esiintynyt hiukan draamaisisten otsikoiden yhteydessä. Juorut sikseen, sillä kaksi vuotta sitten autonsa esitellyt kiinalaistaustainen amerikkalaisyhtiö on kuin onkin saanut ensimmäisen esisarjan autonsa valmiiksi.

Faraday Future FF 91
Kokkiohjelmista tuttu "tässä yksi, jonka tein jo aiemmin".

Ilmoitus esisarjan autosta tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun Faraday Future kertoi valmistaneensa ensimmäisen korin (body-in-white) futuristisesta FF 91 -sähköautostaan. Faraday kertoi samalla olleensa tyytyväinen siihen, miten uudet ja ensimmäisten joukossa käyttöönotetut korinrakennusmenetelmät ovat soveltuneet osaksi tuotantoprosessia. Ilmeisimmin myös ensimmäisen esisarjalaisen kokoaminen on sujunut suunnitelmien mukaan.

Faraday Future FF 91

Kunnianhimoinen Faraday Future arvioi, että tällä tahdilla joulukuussa voitaisiin valmistaa ensimmäiset asiakkaille menevät FF 91:t. Auto esiteltiin tammikuussa 2017 Las Vegasin CES-kulutuselektroniikkamessuilla ja tuolloin Faraday lupaili melkoisten suoritusarvojen kaveriksi myös älykästä teknologiaa aina kasvojentunnistuksesta alkaen. Kuluneen kahden vuoden aikana prototyyppejä on luonnollisesti testattu kaikissa mahdollisissa olosuhteissa.

Ensimmäinen esisarjan Faraday Future FF 91 valmistui

– On todella inspiroivaa nähdä, miten kovasti me teemme yhdessä töitä saavuttaaksemme FF 91:n. Eikä kyse ole siitä, että meidän täytyy painostaa ihmisiä töihin, vaan kaikki ovat enemmän ja enemmän innoissaan työnteosta heidän nähdessään auton valmistuvan, kommentoi FF:n korimuoteista ja työkaluista vastaava Hector Padilla.

Faraday Future FF 91

– Ei ole kysymystäkään, etteikö tämä työryhmä ja alihankkijamme ole kohdanneet monia merkittäviä haasteita saadakseen FF 91:n tähän pisteeseen, ja jopa hiukan aikataulun edelle. Tämä on ollut todella suuri ponnistus kuluneen kahden vuoden aikana. Kaikki tämä samalla, kun olemme keskittyneet aitoon luksukseen ja lopputuotteen laadukkuuteen. Tasainen pyrkimyksemme yhteistyöhön, turhia vastuualueita vältellen, on kannattanut, kommentoi FF:n tuotannosta vastaava Dag Reckhorn.

Faraday Future FF 91

Faraday Future muistuttaa, että ainakin Yhdysvalloissa FF 91:n tilauskirja on ollut avoinna tämän vuoden alusta ja ensimmäiset toimitukset sijoittuvat joulukuun ja 2019 alkupuoliskon välille.

Kaikki uudet sähköautovalmistajat eivät voi selvitä lähivuosien kovassa kamppailussa, mutta nähtävästi Faraday Futuren maltillisempi "vähemmän hypeä, enemmän tekemistä" -linja näyttää tuottaneen tulosta.

Lähde ja kuvat: Faraday Future

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat