29.11.2016

Erikoiset unet – Supertähtien sviitti Soulin huipulla

Grand Hyatt Seoul

Etelä-Korean pääkaupungin hotellitarjonta ei jätä vaativintakaan asiakasta vaille majapaikkaa. Kaupungin prameimmista puitteista voi olla montaa mieltä, mutta supertähtien tapaan majoittuva buukkaa sviittinsä maisemien mukaan.

Grand Hyatt Seoul tarjoaa vierailleen viiden tähden hotellielämyksen. Perinteikäs hotelli avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1978. Sittemmin sen suojissa ovat yöpyneet niin valtionpäämiehet, superjulkkikset kuin upporikkaat kuninkaallisetkin.

Erikoiset unet: Grand Hyatt Soul

Hotellien tapoihin ei kuulu kertoa tarkemmin vieraistaan, mutta tällä kertaa suoraan kysymykseen saa lähes suoran vastauksen.

Hotellin ylimmän kerroksen Presidenttisviitissä ovat majoittuneet muun muassa Paris Hilton, Leonardo DiCaprio, edesmennyt Walesin prinsessa Diana, prinssi Charles ja Soulissa vierailleet Yhdysvaltain presidentit Barack Obamaa lukuun ottamatta. Vaatimattomaksi kansanmieheksi kuvailtu Obama majoittui vierailunsa aikana Yhdysvaltain sotilastukikohdassa keskemmällä kaupunkia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

601 huonetta – yksi sviitti yli muiden

Grand Hyatt Seoul -hotellissa riittää vallinnan varaa vaativaankin majoitusmakuun. Vierashuoneita on kaikkiaan 601 ja kaikista tarjoutuu näköala joko etelään Han-joelle tai pohjoiseen Namsan-vuorelle.

Erikoiset unet_Grand Hyatt Seoul

Maisemaa katsellaan huoneesta riippumatta lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan läpi. Luonnollisesti maisema paranee mitä ylempänä huone sijaitsee.

Hotellin seitsemän ylintä kerrosta on pyhitetty merkittäviltä osin sviiteille. Niitä on neljää eri tasoa, joista vaatimattominkin vastaa kooltaan asuntoa. Hulppein vaihtoehto on kuitenkin ylimmän kerroksen Presidenttisviitti, joka levittäytyy 335 neliömetrin kokoisena seitsemään huoneeseen.

Huoneen sisustuksessa on tavoiteltu hotellin mukaan lämpöä ja ylellisen kodin tunnelmaa. Sisustuksen parhaat palat on kerätty eri puolilta maailmaa vaivaa ja kustannuksia säästelemättä.

Olohuoneessa on tarjolla istumapaikat kahdelletoista, joten vieraitakin voi tässä sviitissä viihdyttää. Ruokailuhuone on valoisa, mutta keittiö yllättävän pieni. Tosin täyttä serviisiä sieltä tuskin tarjotaankaan. Pikemminkin pientä huikopalaa pitkin päivää sekä mahdollisesti aamiainen vaativan vieraan toiveiden mukaan toteutettuna.

Hotellin 12 ravintolaa ja baaria auttavat suuremman nälän taltuttamisessa myös sviiteissä. Hotellin mukaan sviitin pöytään katetaan asiakkaan toiveiden mukaan kansainvälisiä herkkuja tai paikallisia makuja.

Erikoiset unet_Grand Hyatt Seoul

Maisema pedistä ja kylvystä

Hallin ja pukeutumishuoneen kautta kuljetaan makuuhuoneeseen, jonka parisängyssä pötkötellessään voi nauttia maisemista Han-joen ja Soulin keskustan suuntaan.

Erikoiset unet_Grand Hyatt Seoul

Katseltavaa riittää, eikä näkökenttään mahdu ainuttakaan estettä ennen horisonttia. Kirkkaalla säällä näkymä ulottuu kymmenien kilometrien päähän, savusumun iskiessä maisema peittyy utuun muutaman kilometrin jälkeen.

Toinen huoneen paraatimaisemista avautuu kylpyhuoneen puolelta. Kyseessä on sananmukaisesti kylpyhuone, sillä neliöitä on kymmeniä ja tarjolla niin marmoriin upotettu kylpyamme, hierova suihku sekä ainakin suomalaisittain koti-ikävän karkottamiseen soveltuva sauna.

Erikoiset unet_Grand Hyatt Seoul

Luonnollisesti kylppäristä löytyy myös viihdekeskus, jonka avulla mieliohjelman katsominen tai musiikista nauttiminen onnistuu myös kylpiessä.

Ikkunan takana kohoavan Namsanin rinteillä nähtävää riittää vuodenajasta riippuen enemmän tai vähemmän. Vuoren kiistaton kiintopiste on kuitenkin nähtävissä ympäri vuoden ja vuorokauden. Näyttävä N Seoul Tower -torni kohoaa 236 metrin korkeuteen vuoren harjanteella.

9 000 euron yöpuu

Presidenttisviitin vällyjen välissä uinumisella on luonnollisesti myös hinta. Jos varallisuutta on riittävästi ja luottokortissa ostovoimaa, hinnalla on tuskin suurta merkitystä, mutta ainakin uteliaisuuden tyydyttämiseksi asiaa on tiedusteltava.

Erikoiset unet_Grand Hyatt Seoul

Vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla huoneen listahinta on 8 400 000 Korean wonia. Euroina tämä tarkoittaa noin 7 500 euroa. Tähän tosin lisätään vielä päälle 10 % valtionvero sekä saman suuruinen palvelumaksu. Lisäksi huoneistossa yöpyvistä lisävieraista veloitetaan noin 45 euron lisämaksu. Eli pariskunnalle ainakin puitteiltaan miellyttävä yö kaupungin parhaissa maisemissa kustantaa noin 9 000 euroa.

Hotellin mukaan valtionpäämiehillä tai muilla suuremman seurueen kanssa matkustavilla vierailla on tapana vuokrata koko kerros käyttöönsä. Toisinaan jopa kaksi. Silloin kokonaislasku on todennäköisesti sitä luokkaa, että prameimman huoneen hinta hukkuu osaksi kokonaisuutta.

Teksti ja kuvat Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat