22.7.2018

Ferrari ja FCA uuteen luotsaukseen: Marchionne sivuun terveyshuolien takia

Marchionne sivuun

Fiat Chrysler Automobilesia ja Ferraria luotsannut Sergio Marchionne on joutunut luopumaan tehtävistään olkapääleikkauksen yllättävien komplikaatioiden takia.

Fiat Chrysler Automobilesia ja Ferraria luotsannut 66-vuotias Sergio Marchionne (kuvassa) on joutunut luopumaan vallankahvoista aiottua aiemmin. Sympaattisen italialaisjohtajan piti alkuperäisen suunnitelman mukaan jäädä eläkkeelle päivittäisistä tehtävistään vasta ensi vuonna, mutta nyt Marchionnen terveys on romahtanut kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen komplikaatioiden jälkeen. Fiat Chrysler ja Ferrari ilmoittivat johtajavaihdoksista lauantaina pidettyjen hätäkokousten jälkeen, joiden yhteydessä yhtiöt ilmaisivat surunvalittelunsa Marchionnen lähipiirille.

Marchionne tuli tunnetuksi kovana bisnesmiehenä, jonka tavaramerkeiksi muodostuivat viikonlopun yli venyvät työajat, yksityiskoneessa ja takapenkeillä nukkuminen sekä mustat neulepuserot. Räväkistä kommenteistaan tunnettu italialaisjohtaja kuitenkin onnistui kääntämään katastrofikypsän Fiat Chryslerin keulan ympäri muutamassa vuodessa, jättäen seuraajilleen velattoman ja tuloskuntoisen autojätin.

Fiat Chryslerilla Marchionnen tehtävät ottaa vastaan Jeepistä ja Ramistä vastannut Mike Manley, joka jatkaa Fiat Chryslerin hiljattain paljastetun viisivuotissuunnitelman toteuttamista. Konserni-ikeestä eriytetty Ferrari puolestaan luottaa uutena toimitusjohtajanaan Louis Carey Camilleriin, jonka CV:stä löytyy pitkä historia tupakkayhtiö Philip Morrisilla.

Marchionnen muut tehtävät, joihin kuuluu muun muassa Ferrarin hallituksen puheenjohtajuus, ottaa vastaan John Elkann, italialaisen Agnelli-suvun perijä, joka pyysi Marchionnea konsernin pääjohtajaksi 2004. Elkann ilmaisi erillisellä lausunnolla osanottonsa Marchionnen läheisille ja kertoi italialaisjohtajan olleen myös oppi-isä ja ystävä.

– Hän opetti meille, että ainoa kysymys, joka kannattaa kysyä jokaisen päivän päätteeksi on se, että olemmeko muuttaneet jotain paremmaksi, onko tekemisillämme ollut merkitystä, Elkann muisteli.

Lähteet: Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari, Financial Times, Automotive News Kuva: FCA

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Luetuimmat