5.7.2022

Ford Bronco tulee Eurooppaan! – Älä kuitenkaan nuolaise ennen kuin tipahtaa

Ford Bronco

Periamerikkalainen maasturi saapuu todellakin Eurooppaan ensi vuoden lopulla, mutta pidetään sitä tässä vaiheessa enemmänkin vierailevana tähtenä.

Vasta hiljattain onnistuneesti tekohengitetty Bronco liittyy Vanhalla mantereella Explorerin ja Mustangin kanssa samaan kerhoon. Mikä näitä hyvin erilaisia automalleja yhdistää, on todellakin se, että ne ovat ainoita niin kutsuttuja Amerikan-Fordeja, joita tuodaan virallisia kanavia pitkin Eurooppaan.

Ford Bronco

Bronco kuuluu samaan kastiin muiden muassa maanautonsa Jeep Wranglerin sekä monissa määrin myös Land Rover Defenderin kanssa, eikä siten ole välttämättä paras ystävä Euroopan alati kiristyvien päästönormien kanssa. Tämän vuoksi Ford puhuukin tässä vaiheessa hyvin varovaiseen sävyyn Broncon tulemisesta. Valmistaja - tässä tapauksessa siis amerikkalaisvalmistaja - käyttää vapaasti käännettynä termiä "rajoitettu erä". Rajoituksia tulee myös myyntivaltioihin, sillä ainakin Iso-Britannia ja Irlanti jäävät pois vasemmanpuoleisen liikenteensä vuoksi, Broncoa siis ei toisin sanoen valmisteta lainkaan oikeanpuoleisella ohjauksella.

2021 Ford Bronco 4-door

Eurooppaan tuleva malli on nimenomaan (se iso) Bronco, Pohjois-Amerikassa kun on saatavilla myös Kugan (Escapen) kanssa samalle alustalle rakentuva pienempi Bronco Sport. Broncossa on puolestaan aito ja oikea tikapuurunko. Autoa saa eri koripituuksilla ja muunneltavuutta riittää myös muun muassa katon ja ovien kanssa. Tässä on kyse todellisesta maastoautosta. Tarkemman kuvauksen Broncosta voi lukea täältä, historiapläjäyksen saa puolestaan tämän linkin takaa, ja villeistä varusteista kerrotaan täällä. Mikäli villille Baja-rassille on käyttöä, kannattaa kurkata tänne. Jälkimmäinen ei tosin vaikuta kuuluvan Euroopan-tuontiohjelmaan.

Ford Bronco

Bronco ennättää Eurooppaan loppuvuodesta 2023, mutta kuten moneen kertaan todettua, vierailevana tähtenä.

Lähde ja kuvat: Ford Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat