4.12.2017

Hellettä, paukkupakkasta ja 250 km/h tuulia – Volkswagenille uusi tuulitunnelitestikeskus

tuulitunnelitestikeskus

Volkswagen avasi Wolfsburgiin uuden tuulitunnelitestikeskuksen, jonka kehutaan olevan yksi alan moderneimmista ja tehokkaimmista.

Volkswagen kertoo avanneensa Wolfsburgiin uuden tuulitunnelitestikeskuksen, jonka kerrotaan olevan yksi alan moderneimmista ja tehokkaimmista.

Keskuksen pinta-ala on 8 800 m2 ja se on sertifioitu myös uusien WLTP-mittausten mukaisesti.

tuulitunnelitestikeskus

Ajoneuvoja voidaan testata jopa 250 km/h tuulennopeuksilla simuloiden todellisia liikenneolosuhteita ilmanvastuksen, polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi.

Lisäksi voidaan tehdä ajosimulaatioita kaikissa ilmasto- ja ympäristöolosuhteissa, joita löytyy eri puolilla maailmaa – lämpötila voi vaihdella 30 pakkasasteesta 60 lämpöasteeseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2020 mennessä koko valikoima uudistetaan

– Vuoteen 2020 mennessä uudistamme koko tuotevalikoimamme ja myös laajennamme sitä tärkeimmissä segmenteissä. Kaiken kaikkiaan kehitystiimimme työskentelevät yli 50 ajoneuvoprojektissa, kertoo Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess.

Tuulitunnelitestikeskus tarjoaa optimaaliset olosuhteet muun muassa kulutuslukemien parantamiselle.

tuulitunnelitestikeskus

– Tekninen kehitys Wolfsburgissa on Volkswagenin sydän. Täällä työskentelee yli 10 000 henkilöä tulevaisuuden teknologioiden parissa. Uuden tuulitunnelitestikeskuksen ansiosta turvataan monien työpaikkojen tulevaisuus Wolfsburgissa. Jotta voimme käyttää uutta teknologiaa tehokkaasti, tarvitsemme erittäin päteviä ja kokeneita työntekijöitä, joita meillä täällä Volkswagenilla on, Wolfsburgin tehtaan tehdasneuvoston edustaja Gerardo Scarpino sanoo.

Testauksella tehokkuutta?

– Aerodynaamiset testit ovat keskeinen tekijä tehokkuuden parantamisessa ja päästöjen vähentämisessä. Uuden keskuksen ansiosta meillä on erinomainen asema myös muilla kehitysalueilla kuten aeroakustiikassa ja sähköautoissa, Volkswagenin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Frank Welsch korostaa.

Maantieolosuhteita muistuttava, liikkuvalla alustalla ja vaa'alla varustettu tuulitunneli varmistaa, että testeissä pystytään simuloimaan todellisia olosuhteita aerodynamiikkaa ja akustiikkaa kehitettäessä.

Testattavan auton jokainen pyörä on omalla liikkuvalla hihnallaan, jolloin renkaiden pyörimisliikkeet ovat Volkswagenin mukaan mahdollisimman samanlaisia kuin oikealla tiellä.

Vaaka ja integroitu kamerajärjestelmä kohdistavat testattavan mallin alle viidessä minuutissa. Aiemmalla järjestelmällä tähän kului noin 30 minuuttia.

Tunnelin äänieristys tekee siitä yhden maailman hiljaisimmista autoteollisuuden tuulitunneleista: 160 km/h tuulennopeudella melutaso tunnelissa on vain 65 desibeliä, joka on verrattavissa normaaliin television tai puheäänen voimakkuuteen.

tuulitunnelitestikeskus

Lunta tunnelin täydeltä?

Termodynaamisessa tuulitunnelissa voidaan simuloida vesisateen ja auringonpaisteen lisäksi lumisadetta, joten testit ovat huomattavasti aiempaa todenmukaisempia.

Uuden keskuksen ansiosta Volkswagen säästää huomattavasti testauskustannuksissa. Lisäksi autovalmistaja uskoo, että yhteistyö eri kehitysalueilla, kuten ajoneuvoturvallisuudessa, suunnittelussa, akustiikassa ja mukavuudessa helpottuu, kun kaikki työ tehdään samassa paikassa.

Tuulitunneleilla on edelleen merkittävä rooli ajoneuvojen tyyppihyväksynnässä ja eri mallien yksityiskohtien parantamisessa. Esimerkiksi auton ilmanvastuskerroin voidaan tunnelia hyödyntämällä määritellä noin 20 minuutissa, kun sen laskeminen tietokoneella kestäisi päiviä.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat