3.12.2020

Huhut saavat siivet: uusi Honda S2000 mallistoon?

Honda S2000

Uusi Honda S2000 saattaisi olla sittenkin tulossa kunnioittamaan juhlavuotta aiempaa vihaisemmassa asussa. Pellin alle odotetaan jopa 350 hevosvoimaa.

Uusi Honda S2000 saatettaisiin nähdä esimerkiksi alkuperäisen mallin 25-vuotissyntymäpäivillä vuonna 2024. Tammikuussa Tokion autonäyttelyssä esiteltiin vanhaan malliin pohjautunut prototyyppi S2000 20th Anniversary juuri ohitetun juhlavuoden kunniaksi varmastikin vihjailemaan tulevasta ja muistuttamaan vanhasta. Asiasta uutisoi Forbes.

Vuonna 1999 Hondan 50-vuotista taivalta kunnioittamaan julkaistu Honda S2000 on palanut monen autofanin verkkokalvoille ja näkyy myös käytettyjen yksilöiden vahvana säilyneissä pyyntihinnoissa vielä 20 vuotta myöhemminkin. Playstation -pelikonsoleiden Gran Turismo -pelisarja sekä autoaihesen elokuvan jatko-osa 2 Fast 2 Furious pitivät huolen automallin näkyvyydestä maailmanlaajuisesti. Honda S2000 säilyi tuotannossa 10 vuoden ajan ja välittömästi tuotannon loputtua 2009 odoteltiin jatkoa jota odotetaan aina vain.

Tuo Honda S2000 on tunnettu ajettavuuden lisäksi myös 2,0-litraisesta nelisylinterisestä moottoristaan eikä yhdeltäkään autofanilta ole unohtunut tuon VTEC-moottorin 9000 kierrosta minuutissa päästävä parku. Lisäksi autossa oli Hondan tapaan lyhytliikkeinen tiukka kuusilovinen käsivalintainen vaihteisto.

Honda S2000

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi Honda S2000

Uuden mallin paluusta oli pientä huhua jo kolme vuotta takaperin, mutta toki tuolloin Hondalta kerrottiin odotusta olevan vielä edessä. Nyt uusi Honda S2000 näyttäisi olevan ehkä hieman lähempänä.

Toki pandemia saattaa vaikuttaa myös tämän tulevan mallin aikatauluun, mutta toivottavasti ei sentään tuotantopäätökseen. Toisaalta urheiluautojen pieni markkina tuntuisi säilyvän aina vain kaikesta muusta huolimatta entisellään.

Huhujen mukaan uusi S2000 tulisi säilyttämään mittasuhteensa, mutta ajovalot olisivat aikaisempaakin kapeammat. Rakenteissa halutaan hyödyntää alumiinia ja hiilikuitua, jotta paino pysyy alle 3000 paunan (noin 1360 kilogrammaa). Tehoa aiotaan kuitenkin läimäistä lisää.

Alkuperäisen upeasointisen vapaasti hengittävän nelisylinterisen kierroskoneen sijaan tällä kertaa on tarkoitus hyödyntää jo olemassa olevaa. Civic Type R tarjoaisi käyttöön 2,0-litraisen turboahdetun moottorinsa, jonka huippulukemat ovat 320 hevosvoimaa ja 400 newtonmetriä. Ehkä Honda S2000 saattaisi puristaa tuosta vieläkin enemmän ulos ja joissakin lähteissä on väläytelty jopa 350 hevosvoiman lukemia. Luonnollisesti Civicin voimalinja pitäisi muuttaa toimimaan takavetorakenteessa aina kuusipykäläistä manuaalivaihteistoa myöden.

Uusi S2000 olisi erittäin tervetullut aiempaakin virtaviivaisempana ja voimakkaampana. Tämä olisi upea tapa juhlia mallia, kun on kulunut 25 vuotta sen tuotannon aloittamisesta.

Kuvat: Honda, Lähde: Forbes

Luetuimmat