13.2.2021

Huutokauppahelmet – Land Rover 110 V8 County

1987 Land Rover 110 V8 County – RM Sotheby’s

Tämä herraskainen ja harvinainen Land Rover 110 V8 County tulee Suomesta, mutta huutokaupataan Pariisista.

Pariisista verkon välityksellä huutokaupattava Land Rover 110 V8 County tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden. Emme aina pääse mainostamaan maailmalla huutokaupattavia suomalaisia autoja, mutta pyrimme käyttämään tilaisuudet hyväksi. Nyt on kyse juuri sellaisesta.

1987 Land Rover 110 V8 County – RM Sotheby’s

Land Roverin 110 V8 County kuului valmistajansa valikoiman huipulle bensiinikäyttöisellä V8-moottorillaan. Tämä tarkoitti tietenkin myös kallista ostohintaa. Näin ollen kyseessä on ollut aikanaan erityisen edustava ja näyttävä kulkuneuvo.

Moottorin Huutokauppahelmet-juttusarja on raportoinut jo muutamaan otteeseen kyseisestä Pariisin Huutokauppatapahtumasta. Isdera Commendatore 112i ja Ascari Ecosse kuuluvat kuitenkin äärimmäisen harvinaisina keskimoottorisina urheiluautoina aivan toiseen luokkaan. Tällä kertaa menemme metsään. 

1987 Land Rover 110 V8 County – RM Sotheby’s

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1987 Land Rover 110 V8 County – RM Sotheby’s

Huutokaupattava Land Rover 110 V8 County edustaa malliston harvinaisempaa päätä 3,5-litraisella V8-bensiinimoottorillaan ja näitä kerrotaan myydyn uutena Suomeen vain kolmen kappaleen verran. Tämän yksilön myynnistä vastasi virallinen jälleenmyyjä Autorep vuonna 1986. Auto matkasi ensimmäiselle omistajalleen Helsinkiin.

V8 County on ollut Suomessa uudesta asti ja kulkenut vain muutaman omistajan kautta. Tämä myös kasvattaa hieman todennäköisyyttä sille, että autosta on pidetty hyvää huolta. Matkamittariin on ehtinyt vuosien varrella pyöriä lukema 187 000 kilometriä.

Myynti-ilmoituksen mukaan autossa on yhä alkuperäinen verhoilu sisätiloissa, mutta muuten Land Roveria kerrotaan kunnostetun sekä esteettisesti että myös mekaanisesti vuosien 2017 ja 2020 välillä tulevaa käyttöä silmällä pitäen. Ulkonäön puolella auto on maalattu uudelleen alkuperäiseen tummanharmaaseen Slate Grey -sävyyn County-mallin raitoja tietenkään unohtamatta.

Moottori on käyty huolella läpi ja siihen on asennettu uusi nokka-akseli, hydrauliset nostajat, jakoketju, ketjupyörät sekä vesipumppu. Lisäksi koneen puolelta kaasuttimet on kunnostettu ja uusi pakoputkisto asennettu. Myös laturi ja akku on uusittu. 

Ainakin myyvän tahon mukaan auto on nyt hienossa käyttökunnossa ja kantaa ikänsä arvokkaasti. Tämän ikäiset Land Roverit ovat valitettavasti persoja korroosiolle, mutta tämä yksilö on huutokauppailmoituksen tietojen mukaan ruostesuojattu eikä siten kärsi ruosteongelmista. Kyseessä on merkittävä asia ostajan kannalta. 

1987 Land Rover 110 V8 County – RM Sotheby’s

Varsin harvinainen, ja siten keräilynkin kannalta kiinnostava, Land Rover 110 V8 County on ollut aiemmille omistajilleen luotettava ja käytännöllinen kumppani. Näiden klassikko-lantikoiden suosio tuntuu vain kasvavan, joten tämä tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden käytön ja keräilyn yhdistämiseen.

Hinta-arvioksi on ilmoitettu 20 000 - 40 000 euroa. Autoyksilö huutokaupataan jo samana päivänä (lauantaina 13. helmikuuta 2020) jutun julkaisun kanssa, joten tuoreeltaankin juttua lukevilla lienee kiire ostamaan.

Teksti: Henri Posa Kuvat: VonRonn / RM Sotheby’s Lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat