21.8.2016

Imatran kaupunginjohtaja haluaa Imatranajoista pysyvän tapahtuman

Imatranajot Pertti Lintunen
Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen

Kaupunginjohtaja Lintusen mukaan Imatranajoilla on suuri merkitys Imatralle sekä imagollisesti että taloudellisesti.

Kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen henkiinherätetty moottoripyörien katuratakilpailu Imatranajot on monessa mielessä tärkeä tapahtuma Imatralle. Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintusen mukaan Imatran Moottorikerhon aloite tapahtuman henkiinherättämisestä tuli hyvään aikaan.

– Vielä on olemassa niitä ihmisiä, jotka muistavat 30-40 vuoden takaa ”mestaruusvuosilta” Agostinit ja yleisömassat. Jos tämä yhteys puuttuisi, ajojen järjestäminen olisi paljon hankalampaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Imatra haluaa säilyttää asemansa suomalaisen moottoripyöräilyn ykköskaupunkina

Yksi syy Imatran kaupungin päättäjien myönteiseen suhtautumiseen on tietysti mahdollinen taloudellinen hyöty, mutta kaupunginjohtajan mukaan pohjimmiltaan kyse on aivan muusta.
– Imatralla on vankka moottoripyörähistoria. Ensin Imatranajot ja viime vuosina Imatran muistojenajot. Imatralla vierailleet maailmantähdet Giacomo Agostini ja Phil Read ovat joka kerta muistelleet niitä aikoja, kun Vuoksen rannoilla ajettiin tosissaan kilpaa. Joka kerta he ovat myös kyselleet, eikö kilpailuja voisi tavalla tai toisella herättää henkiin.

Tukee Imatran strategisia tavoitteita

Imatran kaupunki on nimennyt strategisiksi tavoitteikseen hyvinvoinnin ja elinvoiman. Jos jokin tapahtuma, niin Imatranajot tukee vahvasti niitä molempia. Katuratakilpailun lisäksi moottoriurheilu on muutenkin vahvassa roolissa Imatralla. Motocross- ja kartingradat ovat hyvässä kunnossa ja muutama viikko sitten Imatralla ajettiin myös moottoriveneilyn EM-osakilpailu.

Kaupunginjohtaja halusi vastauksen vain yhteen kysymykseen

Kaupunginjohtaja Lintunen kertoo Imatran Moottorikerhon ja hankkeen varsinaisen puuhamiehen, rata- ja katuratamoottoripyöräilijä Juha Kallion, ensimmäisen yhteydenoton kaupungin suuntaan tulleen jo reilut kolme vuotta sitten, keväällä 2013. Kaupunginjohtaja näki hankkeen heti positiivisessa valossa, ja hänellä olikin oikeastaan vain yksi kysymys esitettävänä moottorikerholaisille.

Imatranajot Juha Kallio
Imatranajojen puuhamiehenä toimiva Juha Kallio.

– Kysyin, että onko teillä kerho ja organisaatio siinä kunnossa, että Imatranajojen kaltainen iso tapahtuma pystytään järjestämään. Jos kaupunki satsaa tapahtumaan puoli miljoonaa euroa ja lähdetään tosissaan hakemaan kisoja, niin silloin kaikkien pitää olla täysillä hankkeessa mukana. Kun sain myöntävän vastauksen, niin sen jälkeen asia oli helppo viedä kaupungin päättäviin elimiin.

Vuoden 2016 Imatranajot ei ole kaupungin näkökulmasta tarkasteltuna vain yksittäinen tapahtuma, vaan siitä halutaan jatkuva perinne. Kaupunki oli valmis satsaamaan radan ja muun infran rakentamiseen huomattavan summan juuri siksi, että haluttiin tehdä radasta turvallinen ja sillä taata, että tapahtuma voidaan järjestää jatkossakin. Vertailuna tapahtuman taloudellisesta merkityksestä voidaan ottaa Ulsterin katuratakisa, jonka vuosittainen 80 000 hengen kävijämäärä jättää alueelle 40 miljoonan punnan tulot. Jos Imatralle tulee 20 000 tai 30 000 henkeä, niin siitä voi arvioida tapahtuman taloudellisen merkityksen kaupungin taloudelle.

Teksti ja kuva: Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat