16.5.2021

Imatranajoa ei pystytä järjestämään tänä kesänä – siirtyy heinäkuulle 2022

Imatranajo

Vallitsevan koronapandemian takia Imatranajo 2021 siirtyy ensi vuoteen. Tapahtuman uusi ajankohta on 1.–3. heinäkuuta 2022.

Imatran katuradalla ajettavaksi suunniteltu International Road Racing Championshipin (IRRC) eli kansainvälisen moottoripyörien katuratasarjan Suomen osakilpailu on jouduttu siirtämään koronapandemian takia vuodella eteenpäin. Imatran Moottorikerhon hallituksen päätös tapahtuman siirtämisestä on tehty yhteistyössä Imatran kaupungin ja IRRC-organisaation kanssa.

Tehty päätös on kova isku koko maakunnalle, sillä Imatranajo on Etelä-Karjalan suurin yleisötapahtuma, jonka katsojamäärä vuonna 2019 oli yli 42 000 henkeä. Tavoite tälle kesälle oli noin 50 000 henkeä. Kansainvälisen IRRC-sarjan ratamoottoripyöräkilpailun taloudellinen vaikutus Imatran kaupungille ja koko Etelä-Karjalan alueelle on merkittävä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Imatran Moottorikerho ry yhdessä sen alaisuudessa toimivan Imatranajo Oy:n kanssa. Valtaosa järjestelyorganisaatiosta työskentelee vapaaehtoisesti oman työnsä ohella omalla vapaa-ajallaan.

- Me kaikki olemme tietysti hyvin pettyneitä ja harmissamme siitä, että tapahtuma joudutaan jo toistamiseen siirtämään. Tässä tilanteessa tärkeintä on kuitenkin koko henkilökunnan, kuljettajien, tiimien, yhteistyökumppaniemme ja yleisön sekä Imatran seudun asukkaiden terveys. Onneksi IRRC-organisaation kanssa tekemämme kolmivuotinen sopimus kilpailun järjestämisestä mahdollistaa tapahtuman siirron ensi vuoteen, toteaa Imatran Moottorikehon puheenjohtaja Sami Backman.

- Luotimme tähän päivään asti siihen, että huolta aiheuttanut koronapandemiatilanne olisi hellittänyt. Olimme vakuuttuneita siitä, että  heinäkuun alkuun mennessä suuriakin ulkoilmatapahtumia ja festivaaleja olisi ollut mahdollista järjestää turvallisesti kaikkia tilanteen vaatimia viranomaismääräyksiä ja -suosituksia kirjaimellisesti noudattaen. Erilaiset epävarmuustekijät, jotka liittyvät muun muassa kansainvälisten kuljettajien maahantuloon ja yleisörajoituksiin olivat ratkaisevat syyt tapahtuman siirtämiseen, Imatranajo Oy:n yritysyhteistyöstä vastaava Eero Kiiskinen kertoo.

Lähde: Imatranajon tiedote Kuvituskuva: Pekka Varis

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat