20.2.2021

Indian Chief – 100 vuotta myöhemmin uusi päällikkö on syntynyt

Indian Chief

Uusi runko, tuttu ilmajäähdytteinen 116-kuutiotuumainen Thunder Stroke -moottori ja rutkasti asennetta. Tasan sata vuotta ensimmäisen Indian Chiefin esittelyn jälkeen juhlitaan uuden päällikön syntyä.

Perinteet ovat Indianille tärkeitä. Merkitystä ei ole pelkästään sillä, että merkki on kaksi vuotta vanhempi kuin Harley-Davidson, vaan myös omien mallien perintöä vaalitaan. Vuonna 1921 Indian esitteli insinöörinä ja flat track -ajajana tunnetun Charles Franklinin suunnitteleman Chiefin. Se sai kiitosta isosta V2-moottoristaan, matalasta istuinkorkeudestaan ja siroista linjoistaan. Mikään ei sikäli ole muuttunut, kun tasan sata vuotta myöhemmin täysin uusi Chief näkee päivänvalon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vääntö ei lopu kesken

Runko on kokonaan uusi. Siihen on istutettu tuttu ilmajäähdytteinen ja 116-kuutiotuumainen (1890 cc) Thunder Stroke -moottori. Vääntöä se tarjoaa muhkeat 162 newtonmetriä jo 3200 kierroksella.

Eturengas on pyöräytetty 19-tuumaiselle valuvanteelle ja takavanne on 16-tuumainen. Perinteisen etuteleskoopin joustomatka on 130 milliä ja stereoperäkin joustaa 75 milliä. Jarruina on yksi 300-millinen levy sekä edessä että takana, ja etujarrusatulat ovat nelimäntäiset. Alla pyörivät Pirellin Night Dragon -renkaat.

Indian Chief

Kuljettajan valittavissa on kolme ajotilaa; Tour, Standard ja Sport. Varustukseen kuuluu vakionopeussäädin sekä avaimeton käyttöjärjestelmä. Mittaristo näyttää perinteisen pyöreältä, mutta se pitää sisällään nelituumaisen kosketusnäytön kaikilla herkuilla. Siinä on bluetooth-yhdistettävyys, joten näytön avulla voi vastata puheluihin, kuunnella musiikkia ja sitä voi käyttää turn-by-turn -navigaattorina.

Kolme versiota

Tarjolle tulee kolme malliversiota, joista edullisin perusmalli kantaa nimeä Chief Dark Horse ja sen hintalapussa lukee 22 900 €. Chief Bobber Dark Horseen on vaihdettu bobber-nimen edellyttämä jykevämpi eturengas, 16-tuumaisen eturenkaan leveys on 130 milliä. Valuvanteet ovat samalla vaihtuneet pinnavanteisiin. Hintalappu kirjoitetaan numeroin 24 490 €.

Indian Chief Bobber

Malliston huipulla on avauskuvan Super Chief Limited. Sen 26 490 euron vastineeksi ostaja saa istuimen myös matkustajalle, astinlaudat, irrotettavan tuulilasin sekä sivulaukut. Kokonaisuus on kuorrutettu kromilla eroksi muihin mustanpuhuviin malleihin.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Indian

Luetuimmat