15.12.2015

Italialaisten muotoiluylpeys Pininfarina intialaisomistukseen

Mahindra & Mahindra -konserni ostaa pahasti tappiollisen Pininfarinan muotoilustudion.

Intialainen Mahindra & Mahindra -konserni jatkaa maailmanvalloitustaan. Etelä-korealaisen Ssangyongin ja ranskalaisen PSA Peugeot Citroënin skootterivalmistuksen jälkeen vuorossa on Italian jalokivi Pininfarina.

Muotoilustudion kauppahinnaksi on ilmoitettu 168 miljoonaa euroa. Lisäksi Mahindra investoi pahasti tappiolliseen Pininfarinaan 20 miljoonaa euroa, ja takaa velkoja 114,5 miljoonan euron edestä.

Automaailman eliittiin Pininfarina on noussut erityisesti lukemattomien Ferrarien muotoilijana. Yhtiön historiaan mahtuu myös Fiatien, Alfa-Romeoiden ja Peugeotien ajattomia linjoja. Muita poimintoja Pininfarinan ansiolistalta ovat muun muassa Datsun Bluebird 410 ja Lancia Montecarlo.

Viimeiset vuodet ovat olleet Pininfarinalle raskaita. Kyseenalaisesti muotoillun Hyundai Matrixin lisäksi yhtiötä ovat kuormittaneet tappiolliset vuodet. Autonvalmistuksesta Pininfarina luopui kolme vuotta sitten.

Intialaiset lupaavat nyt kääntää kurssin parempaan. Yhtiölle taataan itsenäisyys, ja kehittämiseen vaadittavat rahavarat. Toimitusjohtajana jatkaa Paolo Pininfarina, perustaja Battista ”Pinin” Farinan pojanpoika.

Ehkä jonain päivänä näemme vielä Pininfarinan muotoileman Ssangyongin?

Lähde: Bloomberg, kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat