12.9.2020

Kahdeksannen sukupolven VW Golf GTI rikkoo 40 000 euron rajan

VW Golf GTI 40000 euroa

Kahdeksannen sukupolven Golf GTI on saanut lukemasta 41 241 euroa alkavat hinnat. Se on noin 5 000 euroa edeltäjää enemmän.

Kahdeksannen sukupolven Golf GTI sai nyt hinnat ja ensimmäisiä autojakin odotellaan maahan pian. Moottori uutisoi kahdeksannen sukupolven GT-alkuisisista pirteämmistä malleista jo aiemmin. Näistä hinnan sai toistaiseksi vain GTI.

Edellisen sukupolven Golf GTI oli hieno auto keräten kehuja Moottorin koeajossa. Uusi kahdeksannen sukupolven Golf ei vielä perusmuodossaan ihastuttanut aivan samalla tavalla. Nyt hinnoitellun GTI-mallin osalta tuomio odottaa koeajoa.

Golf GTi 8 rear

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kahdeksannen sukupolven Golf GTI hinnoiteltu

Uuden Volkswagen Golf GTI:n hinnat alkavat 41 241,16 eurosta ja sillä saa itselleen 245 hevosvoimaa tehoa. Huippuvääntö on 370 newtonmetriä. Pyöreästi 2,0-litrainen nelisylinterinen TSI-moottori on paritettu aina 7-pykäläiseen DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteistoon.

Golf GTi 8 engine

Progressiivinen ohjaus ja sporttijakkarat kuuluvat varusteluun, mutta tärkein vakiovaruste on kuitenkin etutasauspyörästön luistonrajoitin. Lisävarusteena saatava mukautuva alustansäätö (DCC) aktiivisella iskunvaimentimien säädöllä antaa GTI-kuljettajalle mahdollisuuden asettaa yksilölliset asetukset käyttämällä vakiovarusteista ajoprofiilinvalintatoimintoa.

– Jo yli neljän vuosikymmenen kolme kirjainta GTI on merkinnyt urheilullista ajomukavuutta ja korkean tason teknologiaa. Kiitämme asiakkaitamme yli 2,3 miljoonasta myydystä Golf GTI:stä. Uusi GTI on täynnä innovaatioita. Golf GTI tulee asettamaan uusia standardeja luokassaan ja innostamaan yhä enemmän asiakkaitamme, kertoo Volkswagen brändin myynnistä vastaava johtaja Jürgen Stackmann.

Digital Cockpit Pro

Digitaalinen mittaristo 10,25-tuumaisella näytöllä (Digital Cockpit Pro) on vakiovaruste ja keskikonsolin 10-tuumaiselle värinäytölle piirrettävä navigointi (Discover Media) sisältää myös internet-palvelut. Uusi ominaisuus on mahdollisuus erityisen GTI-näytön aktivointiin mittaristossa, joka tuo kierroslukumittarin mittariston keskelle. Uusi vakiovaruste on myös 30 värivaihtoehdolla varustettu mittariston kiertävä sisävalaistus.

Klassinen tartaani on saanut uuden ulkoasun urheiluistuimiin. Golfissa ei ole enää perinteistä avainkäynnistystä vaan käynnistys tapahtuu painikkeesta. Uusi lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiurheiluohjauspyörä vaihteenvalitsimilla on ilahduttavasti sekin vakiovaruste.

Golf GTi 8 front

Jos hinta onkin pienoinen pettymys paikkaa kattava vakiovarustelu hieman ensiharmitusta. Ehkä rahalle saa edelleen vastinetta. Uusi Volkswagen Golf GTI saapuu Volkswagen-jälleenmyyjille loka-marraskuussa ja sillä välin on hyvää aikaa tutustua maahantuojan lisävarusteet sisältäviin hinnastoihin.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat