18.1.2021

Käytetyt erikoisuudet – Maserati Coupé

Maserati Coupé – Tori.fi

Alle 30 000 euroa voi kuulostaa vähältä atrainmerkin 2000-luvun kaksiovisesta mallista. Maserati Coupé on tuon tarjoava automalli.

Maserati Coupé on italialaisen atrainmerkin 2000-luvun kaksiovinen, mutta nelipaikkainen, gran turismo. Se on tehty pidempien matkojen mukavaan, mutta ennen kaikkea ripeään taittamiseen – kyseessä ei siis ole suoranaisesti urheiluauto.

Maserati Coupé – Tori.fi

Coupé pohjautuu samalle perustalle kuin Maserati Spyder. Näistä molemmista käytetään usein nimitystä 4200 GT kertomaan sukupolven vaihtuneen ja moottorin litratilavuuden kasvaneen. Kyse on nimittäin Käytetyt erikoisuudet -juttusarjassakin vierailleen Maserati 3200 GT:n suorasta seuraajasta.

Tuo edellä mainittu 3200 GT liikkui siis 3,2-litraisen tuplasti turboahdetun V8-moottorin voimin ja 4200 GT -nimellä usein kutsuttu seuraaja sai lisätilavuutta lukemaan 4,2-litraa. Tämä riittää nimeämispolitiikasta.

Maserati Coupé – Tori.fi

Maserati Coupé esiteltiin Detroitin autonäyttelyssä 2002. Sen muodoista oli vastannut ItalDesign ja tarkemmin Giorgetto Giugiaro. Samasta kynästä on syntynyt samalle atrainmerkille myös sellaisia taideteoksia kuin Ghibli sekä Bora. Sisätiloista vastasi Enrico Fumia. 

Yhteensä 13 424 Maserati Coupé ja Spyder -mallia valmistettiin vuoteen 2007 mennessä. Nämä autot valmistuivat Italian Modenassa Viale Ciro Menottin tehtaalla.

Maserati Coupé 2005 – Tori.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetty erikoisuus – Maserati Coupé

Vuosimallin 2005 Maserati Coupé sijaitsee Helsingissä. Mittarilukemaksi on ilmoitettu 64 000 kilometriä ja se on katsastettu edellisen kerran toukokuussa 2020. Myynti-ilmoitus lupailee yksilön olevan ikäisekseen hyvässä kunnossa. 

Maserati Coupé 4,2l V8 – Tori.fi

Juhlan päätähti on Ferrarin ja Maseratin yhteistyönä syntynyt 4 244 kuutiosenttimetrin vapaasti hengittävä V8-moottori. Tuo 90-asteen sylinterikulmalla varustettu niin sanottu crossplane-kasi tuottaa sinfonian säestämänä 390 hevosvoimaa ja 450 newtonmetriä. Tässä yksilössä voima välitetään takapyörille kuusipykäläisen automatisoidun manuaalivaihteiston välityksellä, joka tottelee lisänimeä Cambiocorsa. 

Maserati Coupé – Tori.fi

Ulkovärinä on perinteikäs punainen Rosso Corsa. Auton kevytmetallivanteet on valmistanut italialainen O.Z. Racing. Ehkä eräs takapakkia ottanut yksityiskohta on auton takavalot, jotka ovat 3200 GT -mallien bumerangeja selvästi tylsemmät.

Punaisen ulkovärin pariksi sopii aina myös musta sisusta, mutta tässä yksilössä on hieman aistikkaampi beige Cuio-täysnahkaverhoilu. Etuistuimissa on sähkösäätöjen lisäksi myös istuinlämmitys tukemaan ympärivuotistakin harrastekäyttöä.

Maserati Coupé – Tori.fi

Auton kerrotaan omaavan kattava huoltohistoria, josta todisteeksi toimitetaan tukku erilaista dokumentaatiota. Olemme edenneet pisteeseen, jossa 2000-luvun Maserati Coupén saa ostettua alle 30 000 euron. Se on mielenkiintoinen mahdollisuus se. 

Teksti: Henri Posa, Kuvat: tori.fi 

Luetuimmat