15.8.2021

Kiinalainen Nio haastaa Toyotan ja Volkswagenin – ”Parempi kuin Tesla”

Nio ET7 – Nio haastaa Toyotan

Sähköautovalmistaja Nio haastaa Toyotan ja muut massamarkkinamerkit uudella brändillä. He haluavat tarjota Teslaa paremman tuotteen, mutta halvemmalla.

Kiinalainen sähköautovalmistaja Nio haastaa Toyotan ja Volkswagenin luomalla brändin massamarkkinoita varten. Ainakin tavoitteet on asetettu korkealle. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Tällä hetkellä Nio lukee kilpailijoikseen sellaisia merkkejä, kuten Audi, BMW ja tietenkin Tesla. Kiinalaisvalmistaja on siis tähdännyt selvästi premiumin puolelle. Nyt toimitusjohtaja William Li kertoo yrityksen perustaneen ydinryhmän luomaan uutta brändiä suurempia massoja varten ja esimerkeiksi nostetaan Toyota sekä Volkswagen.

Nio ET7

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nio haastaa Toyotan

Sähköautoistaan tunnettu autonvalmistaja on ottanut askeleita valmistellessaan saapumista suurempien massojen markkinoita kohti. Tämä on tarkoitus tehdä uuden brändin alla, josta ei ole vielä kerrottu enempää. Toimitusjohtaja Li on koonnut pienen ydinjoukon aloittamaan strategista työtä.

– Nion ja uuden massamarkkinoille suunnatun brändin keskinäinen suhde tulee vertautumaan samoin, kuten Audi-Volkswagen ja Lexus-Toyota, kommentoi Li.

Erittäin mielenkiintoinen ja rohkea on myös toimitusjohtajan kommentti kilpailijan suuntaan.

– Haluamme tarjota paremman tuotteen ja palvelun, mutta halvemmalla hintatasolla kuin Tesla, kommentoi Li.

Kaikkein edullisimpaan luokkaan tämä tuleva brändi ei kuitenkaan tähtäisi, sillä Kiinassa sähköautoja saa hyvinkin pienellä rahalla. Ne kaikkein edullisimmat eivät kuitenkaan koskaan kelpaisi myyntiin Euroopassa.

Li esimerkiksi sanoi suoraan, että uusi brändi ei tule kilpailemaan Wuling Hong Guang Mini EV:n kanssa. Kyseinen pieni sähköauto on General Motorsin kiinalaisen yhteistyöyrityksen SAIC Motorin suosittu malli, jonka hinta alkaa Kiinassa alle 4 000 eurosta.

Kolme kertaa Nio

Nio aikoo itse tuoda markkinoille kolme uutta mallia ensi vuoden aikana. Näihin lukeutuu yrityksen ensimmäinen porrasperä, kuvissakin esiintyä ET7. Se on toki julkistettu jo, mutta toimitukset alkavat vasta ensi vuoden puolella.

Yritys, jonka tarjonnasta löytyy tällä hetkellä kolme täyssähköistä SUV-mallia, teki vuoden toisella neljänneksellä lähes 87 miljoonaa euroa tappiota. Tämä on kuitenkin 45 prosenttia edellisvuoden vastaavaa lukua vähemmän.

Se toimitti Hefein kaupungin tehtaalta huhti- ja kesäkuun aikavälillä 21 879 ajoneuvoa, joka on merkittävästi edellisvuoden vastaavan ajanjakson lukemaa (10 331 ajoneuvoa) enemmmän. Tänä vuonna Nio ei ole tuonut markkinoille yhtään uutta mallia, sillä ET7 saapuu kuluttajille vasta ensi vuoden puolella.

Toimitusjohtaja ei paljastanut vielä ensi vuoden kolmesta uudesta mallista mitään muuta kuin, että ne kehitetään Nion uudelle perusrakenteelle. Aiemmin manittu ET7 on näistä yksi.

Nio kasvattaa myös Hefein tehdastaan tulevaa tuotannonkasvua silmällä pitäen. Toukokuussa Nio avasi haarakonttorinsa Norjassa aikomuksenaan aloittaa myös autojen myynti. Tämä on askel matkalla maailmanlaajuiseen leviämiseen.

Lähde: Automotive News Europe Kuvat: Nio