1.12.2021

KTM 1290 Super Duke GT – hyväksi todettuja parannuksia

KTM 1290 Super Duke GT

KTM 1290 Super Duken GT-malli päivittyy kaudeksi 2022 selkeällä reseptillä, kun se saa tuoreemmista sisarmalleista tuttua tekniikkaa.

KTM 1290 Super Duke GT asettuu markkinoilla tehokkaiden nakupyörien ja crossovereiden sekä huipputehokkaan Kawasaki H2 SX:n välimaastoon. Se on ominaisuuksiltaan lähes yhtä räväkkä kuin brutaalina tunnettu 1290 Super Duke R, mutta tuulilasi ja pienen etukatteen tarjoama suoja ajoviimaa vastaan sekä kevyt laukkuvarustus tekevät siitä paremmin matkailuun sopivan välineen. Ilmoitetut 175 hevovoimaa ja 141 newtonmetriä puolestaan pitävät huolen siitä, ettei urheilullisuutta ole unohdettu.

KTM 1290 Super Duke GT

GT saa vasta nyt Euro5-päivityksen, joka ei kuitenkaan muuta moottorin suoritusarvoja suuntaan eikä toiseen. Kuljettajaa hellitään semiaktiivisella jousituksella, joka tulee KTM:n kanssa samaan konserniin kuuluvalta WP:ltä. Joustomatka on edessä katupyörämäiset 125 millimetriä mutta takana muhkeampi 156 millimetriä. Kun moottori ja jousitus sallivat reippaan kyydin, niin myös jarruiksi on valittu samaan kategoriaan kuuluvat Brembon nelimäntäiset radiaalisatulat yhdessä 320-milllisten tuplalevyjen kanssa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Super Adventuresta ja Super Dukesta lainatut parannukset

Mittaristo on uusittu ja isompi seitsemän tuuman TFT-värinäyttö on peräisin vuosi sitten esitellystä 1290 Super Adventure S -seikkailupyörästä. Mittaristoon kuuluu myös nuolinäytöillä opastava turn-by-turn -navigaattori. Ohjaustangon katkaisimet ja vanteet ovat uudet, ja ne on lainattu suoraan 1290 Super Duke R:stä, joka sai samat uudistukset kaksi vuotta sitten viimeisimmän päivityksensä yhteydessä.

KTM 1290 Super Duke GT

Rengasvalinnassa on painotettu pitkän kulutuskestävyyden sijaan urheilullisuutta, kun alle on valittu Continentalin uusinta uutta edustavat ContiSport Attack4 -kumit. Polttoainetankin koko on Super Duke R-mallia peräti seitsemän litraa suurempi eli 23 litraa, mikä sopii hyvin pidempiä matkoja ajavalle motoristille.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: KTM

Luetuimmat