27.7.2017

Kuvakooste Ruuhimäestä: Neste Rally Finlandin testierikoiskokeella ei hidasteltu

Neste Rally Finland 2017
Kris Meeke lennättää Citroën C3 WRC:tä.

Rallin lämmittelyerikoiskokeella nähtiin näyttäviä ilmalentoja ja valitettavia osumia heinäpaaliin.

Parikymmentä kilometriä Jyväsylästä itään sijaitseva Ruuhimäki toimi jälleen Neste Rally Finlandin testierikoiskokeena eli shakedownina. Mistään lämmittelystä ei kärkiautojen kohdalla ollut kyse, sillä Citroën C3 WRC:llä ajava Kris Meeke voitti toiseksi tulleen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen vain sekunnin kymmenyksellä. Jari-Matti Latvala oli neljäs 0,6 sekuntia Meekeä perässä.

Neste Rally Finland 2017
Thierry Neuville

Erikoiskokeella nähtiin myös ikävää dramatiikkaa, kun Juho Hänninen tömäytti Toyota Yaris WRC:nsä etukulman hidasteena toimineeseen heinäpaaliin. YLE:n haastattelussa Hänninen kertoi osuman vaurioittaneen autoa sen verran pahasti, että moottorin nesteet tulivat pihalle. Varsinaisen kilpailun kannalta osumalla ei kuitenkaan ole väliä. Hänninen osallistuu normaalisti kello 19.00 Jyväskylän keskustassa ajettavalle Harjun yleisöerikoiskokeelle.

Neste Rally Finland 2017
Juho Hännisen Toyota Yaris WRC sai osuman heinäpaalista etunurkkaan.

YLElle antamassa haastattelussa Hännisen tallikaveri Esapekka Lappi moittii keinotekoisia hidasteita, sillä törmäyksissä liikkuvat heinäpaalit saattavat antaa toisille kuljettajille nopeamman ajoväylän.

Neste Rally Finland 2017
Esapekka Lappi vauhdissa.

Nopeus on muutenkin vuoden 2017 Neste Rallin teema. Sääntömuutokset toivat tälle kaudelle autoihin lisää aerodynamiikkaa ja tehoa, joten soraränneillä mennään nyt kenties kovempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat