3.8.2016

Lähteekö Samsung autoteollisuuteen ostamalla Magneti Marellin?

Magneti Marelli

Muun muassa valo- ja elektroniikkajärjesetelmiä autoteollisuudelle valmistava Magneti Marelli saattaa olla elektroniikkajätti Samsungin tähtäimessä.

Automotive Newsin sisäpiirilähteiden mukaan Samsung harkitsee tunnetun autoalan alihankkijan, Magneti Marellin, ostoa Fiat Chryslerilta. Magneti Marellin toimintoihin kuuluvat valaistus, viihdejärjestelmät sekä telematiikkabisnes. Samsung saattaa tietojen mukaan ostaa koko yrityksen tai tyytyä vain sitä kiinnostaviin osa-alueisiin.

Samsung ja Magneti Marelli tekivät yhteistyötä vuonna 2009 viihdejärjestelmien näyttölaitteiden saralla. Samsung saattaa olla kiinnostunut esimerkiksi orgaanisten LEDien ja valaisuratkaisujen kehittämisestä ajoneuvokäyttöön. Myös kaareutuvat kojelautanäytöt ovat eräs todennäköinen kiinnostuksen kohde.

Mikäli kauppa toteutuu, sen hinnaksi on arvioitu noin 3 miljardia dollaria (noin 2,7 miljardia euroa). Samalla se olisi uusin käänne trendissä, jossa teknologiayritykset ja autoalan alihankkijat ovat yhä tiiviimmin yhteistyössä. Viime kuussa Samsungin Shanghain yksikkö osti noin 400 miljoonan euron osuuden kiinalaisesta BYD-automerkistä saadakseen osuuden sähköautomarkkinoista.

Lähde: Automotive News Kuva: Magneti Marelli

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat