25.9.2022

Lahti Caravan 2022: traktorimönkijällä vedettävä asuntovaunu maastorenkailla – Adria Action Sport

Adria Action Sport

Adria Action Sport -matkailuvaunu on pieni ja maastokelpoinen. Korotettu alusta ja karkeammin kuvioidut renkaat mahdollistavat matkailun mahdollisesti jopa tieverkoston ulkopuolelle.

Lahti Caravan 2022 -messut lähestyvät loppuaan, mutta vielä sunnuntaina 25.9. on aikaa kiertää mielenkiintoiset uutuudet läpi. Moottori on julkaissut messuilta aiemmin kahdeksan poiminnan listauksen, sekä esitellyt muutaman yksittäisen matkailuajoneuvon – kuten kaikkien aikojen kalleimman Suomessa myynnissä olleen matkailuauton, sekä täyssähköisen retkeilytila-auton. Nyt vuorossa on piskuinen Adria Action Sport -matkailuvaunu.

Adria Action Sport

Messuilla näytillä oleva Adria Action Sport 391 LH pistää silmään slovenialaisvalmistajan osastolla jo kokonsa puolesta, mutta kun yhtälöön lisätään hieman normaalia karkeammat kumit ja muuta Action-mallistoa korkeampi alusta, on tuloksena päätä raavituttava kokonaisuus.

Adria Action Sport

Adrian myyntipäällikkö Jussi Laaksosen mukaan vaunu on tarkoitettu nimensä mukaisesti aktiivisempaa retkeilyä harrastavalle. Laaksonen mainitsee esimerkkinä, että Action Sportia voi vetää esimerkiksi maastoautolla tai jopa korkean vetomassan omaavalla traktorimönkijällä hieman huonommallakin tieuralla.

Adria Action Sport

Aivan millä tahansa mönkijällä Action Sportia ei kuitenkaan kiskota, sillä massaksi ajokunnossa ilmoitetaan noin 1 100 kilogrammaa. Kokonaispituutta aisa mukaan lukien vaunulla on 595 senttimetriä, leveyttä 220 cm ja korkeutta 255 cm. Sisätilojen pituus on 391 cm.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Varusteilta oikea matkailuvaunu

Sisältä vaunusta löytyy u-sohvaryhmä, joka on levitettävissä kookkaaksi parivuoteeksi. Vuoteen yläpuolella on kookas panoraamaikkuna taivaan tuijottelua varten. Vaunun takaosasta löytyy pieni keittiö, sekä erillinen lipastotaso. WC-nurkkaus suihkuineen on sijoitettu keittiön viereen. Tavaroita voidaan säilöä ulkopuolelta käytettävään säilytystilaan, ja lisävarusteena vaunuun voi ostaa myös polkupyörätelineen.

Adria Action Sport

Pienestä koosta ja hassusta ulkonäöstä huolimatta kyseessä on ihan oikea asuntovaunu, eli siinä on Truman lämmitin, jääkaappi, lattialämmitys, televisioteline ja vesisäiliöt. Tämä tarkoittaa, ettei kyseessä ole peräkärrymäisten retkivaunujen tapainen tuote millään tavalla, edes hinnaltaan. Messuyksilön voi lunastaa itselleen 27 800 eurolla.

Teksti ja kuvat: Eetu Kokkonen

Lisää aiheesta

Luetuimmat