23.9.2022

Lahti Caravan 2022: ensimmäistä asuntovaunuaan harkitsevalle suunnattu Kabe Estate

Kabe Estate

Kabe Classic tunnetaan nykyään nimellä Kabe Estate. Moottori tutustui vaunuun Lahden Caravan 2022 -messuilla.

Joillekin Kabe Classic voi olla tuttu matkailuvaunumalli. Kyseinen hinnaston alkupään malli uudistui valmistajan mukaan hiljattain sen verran suuresti, että myös mallinimi päätettiin laittaa samassa rytäkässä uusiksi. Nykyään malli kantaa nimeä Kabe Estate.

Estate on valmistajan mukaan suunnattu niille, jotka ovat hankkimassa ensimmäistä asuntovaunuaan. Suunnittelussa on panostettu nuorisohenkisyyteen ja sen kerrotaan olevan ennen kaikkea kätevä ja sopivan myös pienten lasten perheille.

Kabe Estate

Ruotsalaisvalmistajan vaunu on myös muotoiltu ruotsalaisittain – joka jälleen tarkoittaa selkeitä linjoja ja kalusteissa on pyritty hakemaan tunnelmaa jopa niinkin kaukaa kuin 1950-luvulta. Ulkokuori on kokonaan suoraa peltiä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Keveämpää vetämistä

Kabe Estate 470 GLE on kokonaisuudessaan 687 senttimetriä pitkä, josta sisäpituutta on nimen mukaiset 473 cm. Vaunu on varsin kapea, sillä sen leveys on 230 cm. Painoa esittelymallille jää 1 270 kilogrammaa, ja kokonaispainoksi kerrotaan 1 700 kg. Siihen saadaan siis varsin hyvä kantavuus. Halutessa kokonaispaino voidaan myös vetää 1 500 kg:an

Maahantuoja kertookin, että kyseinen vaunu on haluttu tuoda markinoille vetoautojen pienentyessä ja polttoaineen hintojen noustessa. Kapeammassa vaunussa on luonnollisesti pienempi ilmanvastus, jolloin sen vetämiseen tarvitaan vähemmän energiaa. Kabe-Adria Oy:n toimitusjohtaja Bo Karlssonin mukaan nykyinen trendi on suuntautuu muutenkin hieman aiempaa pienempiin vaunuihin, ja pidemmät vaunut kelpaavat parhaiten vähemmän vaunun kanssa liikkuville kausipaikkalaisille.

Kabe Estate

Kapeuteen nähden Kabe Estaten sisätilat tuntuvat varsin avarilta. Osansa tilan tunteeseen tuo myös vaaleat pintamateriaalit ja hyvä valaistus. Ympäri vaunua kierätä useita valolistoja tuomassa epäsuoraa valaistusta. Vaunun takaosassa on kaksi erillistä petiä ja etuosan sohvaryhmästä voi levittää parivuoteen.

Alkaen 37 600 euroa

Estate-malliston alkaen hinta on 37 600 euroa, joka tarkoittaa ettei kyseessä ole markkinoiden edullisimman pään vaunu. Kabe Estatessa on kuitenkin samat eristeet kuin valmistajan kalliimmissakin vaunuissa, kuten myös Alden nestekiertolämmitys ja lattialämmitys, joten se soveltuu hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Messuilla olevan yksilön hinta on 42 015 e.

Kabe Estate

Verhoiluvaihtoehtoja on kolme, vihertävä beaumont, tummanharmaa roseville ja vaaleamman harmaa austin, ja ne kaikki ovat saman hintaisia. Lisävarustelistalle kuuluu muun muassa ilmastointilaite (3 230 e), uuni (1 630 e), design paketti jonka mukana tulee alumiinivanteet ja ikkunallinen ovi (1 970e). Lisähinnasta tarjolla on myös erilaisia lisäkaappeja ja hyllyjä.

Teksti ja kuvat: Eetu Kokkonen

Luetuimmat