21.2.2017

Lahti2017: kaikki tiet vievät Lahteen – näin saavut autolla MM-kisoihin

Lahti2017

Lahden MM-kisoihin pääsee varsin kätevästi myös omalla autolla, kunhan muistaa noudattaa järjestäjien ohjeita.

Lahti on perinteinen Etelä-Suomen liikenteen solmukohta. Tampereelta Kouvolaan suuntaava valtatie 12 sekä Helsingistä pohjoiseen puhkova valtatie 4 risteävät juuri Lahdessa, joten autoileville MM-kisavieraille on tarjolla esteetön pääsy kaupunkiin.

Sen sijaan hiihtostadionin sijainti Lahden keskustassa asettaa liikenteelle haasteita –­ jo pelkästään siksi, että katsojista muodostuva valtava ihmismassa vie katuverkosta oman tilansa. Niinpä kisa-alueen läheiset korttelit on suljettu yleiseltä autoliikenteeltä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katse kyltteihin

MM-kisojen virallisia, yleisölle varattuja maksullisia pysäköintialueita on käytössä kolme: Pikku-Vesijärven rannassa Kisapuistossa (P1), valtatie 12:n varrella Sopenkorvessa (P2) sekä kaupungin eteläpuolella Jokimaalla (P3).

Sisäänajo pysäköintialue P1:een.

Näistä P1:een ja P2:een mahtuu tässä järjestyksessä 100 ja 600 autoa, ja ne ovat kävelymatkan päässä hiihtostadionilta. Yli 1 600 autoa vetävä P3 puolestaan sijaitsee 5,5 kilometrin päässä, ja sieltä on linja-autokyyditys tapahtuma-alueen läheisyyteen.

Pysäköintialueille opastavat selkeät merkinnät.

Kisajärjestäjät ovat viitoittaneet tienvarret niin, että etelästä sekä lännestä Lahteen tulevat ohjataan P3:een ja idästä sekä pohjoisesta tulevat P2:een. Vaaleapohjaiset kyltit on sijoitettu strategisille paikoille isoimpien risteysten yhteyteen.

Lahti2017

Myös Autoliiton tiepalvelu päivystää virallisten parkkipaikkojen läheisyydessä. Pysäköintialueilla päivystävien tiepalvelumiesten puhelinnumerot ovat: keskustan alue 040 822 7226, Jokimaa 040 822 7318 ja Sopenkorpi 040 822 7420.

Parkkihallit apuna

Järjestäjät odottavat, että edellä mainitut alueet täyttyvät erityisesti kahtena kisaviikonloppuna tehokkaasti. Jos jää ilman virallista parkkipaikkaa, hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tarjontaa löytyy myös Lahden kaupungin puolesta.

Tuore Toriparkki ydinkeskustassa imee sisuksiinsa 600 autoa, minkä lisäksi tarjolla ovat muun muassa Hansan, Siltapuiston sekä Matkakeskuksen pysäköintitalot sekä -hallit ja viimeksi mainitussa myös pysäköintialue. P-opasteet vievät näihinkin perille.

Myös yksityiset ja muut ulkopuoliset tahot järjestävät maksullista pysäköintipalvelua jopa aivan kisa-alueen tuntumassa – esimerkiksi Lahden seudun rotarit läheisten oppilaitosten pihoilla. Lisäinfoa pysäköinnistä löytyy alla olevista linkeistä.

Ei omin luvin

Näiden lisäksi kisa-alueen tuntumassa on monia muitakin pysäköintialueita ja avoimia kenttiä, mutta omin luvin niihin ei pidä ajaa, sillä useimmat on varattu urheilijoiden, huoltojoukkojen, median, yhteistyökumppaneiden sekä muun kisaorganisaation käyttöön.

Opastetauluja, kuten myös aamusta iltaan paikalla olevia keltaliivisiä liikenteenohjaajia kannattaakin visusti totella, ettei ruuhkauta liikennettä turhan päiten.

Järjestäjät toivovat, että kisavieraat varaisivat runsaasti aikaa tapahtuma-alueelle siirtymiseen. Ja kuten massatapahtumissa ­aina, maltti ja kärsivällisyys, kuten myös kohteliaisuus ja joustavuus turvaavat stressittömän perillepääsyn.

Katso myös Moottorin vinkit Lahden kisoihin!

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Jussi Saarinen, avauskuva: Taika Oja

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat