28.4.2016

Land Rover Discovery Sport muistuttaa unohtuvista tavaroista

Land Rover Discovery Sport Tile

Jos esineiden unohtelu tuntuu vievän merkittävän osan ajastasi, on Land Roverilla sinulle asiaa.

Esineiden internet (Internet of Things, IoT) saattaa hetkittäin tuntua turhanpäiväiseltä asioiden mutkistamiselta, mutta älykkäiden vesipullojen ja uudelleenkäynnistettävien jääkaappien seasta löytyy välillä jotain hyödyllistäkin.

Kickstarter-joukkorahoituksella maineeseen ponnistanut Tile-älylätkä saa nimittäin tuen Jaguarin ja Land Roverin uusissa ajoneuvoissa. Lyhyesti sanottuna: pistä kolikon kokoinen älylätkä kiinni lompakkoon tai avainnippuun ja auto älähtää mikäli esine ei tule lähtiessä mukaan.

Land Rover Discovery Sport Tile

Vaikka itse Tile-lätkän toiminnan selostaminen on enemmän teknologiablogin heiniä, toimii homma pääpiirteittäin seuraavasti. Pikkuruisessa Tile-laatassa on noin vuoden kestävän pariston lisäksi lyhyen kantomatkan Bluetooth low energy -tuki, jolloin lätkää voi huhuilla älypuhelimen avulla noin 30 metrin säteeltä. Mikäli laatta ja siihen kiinnitetyt asiat tuntuvat kadonneen, voi sen edellisen sijainnin tarkistaa kännykällä – tai nyt myös Land Roverilla. Mikäli lätkää ei löydy sittenkään, voi sen julistaa kadonneeksi, jolloin muut älylätkät alkavat etsiä sitä ja kertovat mikäli havaitsevat eksyneen kolleegansa lähistöllä.

Älylätkän tarkoitus on vähentää päivittäin tavaroiden etsimiseen kulunutta aikaa. Tilen teettämän tutkimuksen mukaan brittiläisen päivästä kuluu jopa 15 minuuttia asioiden etsimiseen. Myös paikantamisen kohde on vapaasti valittavissa urheilukassista polkupyörään – tai vaikka koiraan.

Jaguarin ja Land Roverin ajoneuvot tukevat nyt siis älylätkien sijainnista huolehtimista, mikäli auto itsessään on yhteensopiva JLR:n InControl-ajoneuvosovellusten kanssa. Määrittämällä tärkeät älylätkät ajoneuvo tarkistaa ennen lähtöä, että ne ovat mukana ja ilmoittaa, mikäli jotain meinaa jäädä kyydistä.

Tile-lätkät maksavat noin 20€ kappale, mutta hinta on melko pieni verrattuna tärkeiden esineiden katoamiseen – tai JLR-konsernin autojen hinnoitteluun nähden.

Ensimmäisenä tuen saa uudistuva Land Rover Discovery Sport, muiden mallien ja varmasti myös muiden autovalmistajien seuratessa perässä. Uudistusten yhteydessä Discovery Sportin InControl Touch Pro -kosketusnäyttöjärjestelmä kasvatetaan 10,2-tuumaiseksi ja huomattavasti aiempaa tehokkaammaksi. Samalla ajoneuvo oppii uusiksi turvavarusteiksi aktiivisen kaistavahdin, kuljettajan vireystilan tarkkailun ja liikennemerkkeihin perustuvan nopeusrajoittimen.

https://youtube.com/watch?v=O2DUfJ3ShZ4

Lähde: The Verge / Jaguar Land Rover, kuva: Jaguar Land Rover

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat