28.5.2017

Lego Porschen nousu ja tuho – ADAC kuvasi rajun törmäystestin

Lego Porsche törmäystesti

Kun yli 2700-osainen rakennussarja törmää seinään, selvitään tuloksesta parhaiten harjalla.

Osana viime vuoden joululahjavinkkejämme uhrauduimme kokoamaan Lego Technic Porsche 911 GT3 RS -unelmasetin, joka hurmasi meidät lukuisilla yksityiskohdillaan.

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Nyt Saksan autoliitto ADAC on pistänyt upean palikka-auton törmäyskokeeseen yhteistyössä tietokonelehti c't:n kanssa. ADACin Landsbergin teknisessä keskuksessa toteutetun kokeen tulokset ovat yhtä aikaa sekä rajuja että hämmästyttäviä. Videolla nähdään nopeutettuna auton kokoaminen ja sen jälkeen hidastettuna sen tuhoutuminen Tonava kaunoisen tahtiin. Pätkä kannattaa katsoa loppuun asti henkilökunnan reaktioita ja loppusiivoa varten.

46 kilometrin tuntinopeudella osittaiseen keulakolariin joutunut Lego-Porsche näyttää palikkasateen hälvettyä täysin lunastusvalmiilta. ADAC kuitenkin kiittelee, että itseasiassa auton rakenteet ovat kestäneet törmäyksen varsin hyvin, osien irrotessa lähinnä liitoskohdistaan.

Rajusta loppusaldosta huolimatta ei siis ole mitään syytä, miksei kulmikkaan 911 GT3 RS:n saisi ajokuntoon vajaan päivän entisöintityöllä.

Lego Porsche törmäystesti

Lähde ja video: ADAC Kuvat: ADAC, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat