16.7.2019

Uusi Lexus LC Convertible -prototyyppi vahvistaa avosuunnitelmat

Lexus LC Convertible

Upee, nopee, kupee saa kuin saakin avoversion nimeltä Lexus LC Convertible. Valmistaja esitteli uutta prototyyppiä autosta Goodwood Festival of Speedissä.

Kovakattoisena sykähdyttäneen Lexus LC:n avomalli on ollut esillä jo jonkin aikaa, mutta Goodwood Festival of Speedissä esitelty uusi versio oli valmistajalle sopiva tilaisuus vahvistaa avomallin tuotantosuunnitelmat. Samalla auto oli edennyt konseptista jo liikkuvaksi prototyypiksi.

Lexus LC Convertible

Lexukselle kyse on jo perinteestä, sillä 2016 valmistaja esitteli Festival of Speedissä myös kovakattoisen LC:n. Komea coupe ansaitsi saapuessaan useita muotoilupalkintoja sekä konseptina että tuotantoversiona. Naamioinnista huolimatta myös avomalli näyttää säilyttävän räväkän ulkomuodon, joskin kattolinja on vielä arvoitus. Lexus LC Convertible on toivottu erityisesti Yhdysvalloissa.

Lexus LC Convertible

Japanilaistehdas ei ollut vielä halukas kertomaan tarkempia tietoja LC Convertiblestä, mutta kertoi palailevansa myöhemmin teknisten tietojen ja markkina-alueiden suhteen. Esittely Englannin Goodwoodissa tosin lupailee hyvää Euroopan kannalta.

Suomeen saapumisen kannalta ratkaisevaa lienee, tuleeko LC Convertible tarjolle myös LC500h-hybridiversiona vai jääkö avomalli LC500:n herkullisen vapaasti hengittävän V8:n varaan.

Lexuksen mallistossa avoautot ovat loistaneet lähinnä poissaolollaan IS C:n ja tuttujen SC-mallien poistuttua valikoimasta.

Lexus LC Convertible

Lähde ja kuvat: Lexus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat