25.9.2017

Lihapullat biokaasuksi ja tankkiin: IKEA ja Gasum yhteistyöhön

Ravintolajätteen hyödyntämisen lisäksi yhteistyö tuo Gasumin kaasutankkausasemat IKEA Suomen toimipisteiden yhteyteen.

Kaasuyhtiö Gasum ja kuusiokoloarvoituksistaan tunnettu IKEA ovat solmineet yhteistyösopimuksen Suomessa. Kaksiosainen yhteistyökuvio kattaa niin IKEA:n ravintoloiden ravintojätteen hyödyntämisen biokaasutuotannossa kuin Gasumin tankkausaseman rakentamisen huonekalukauppojen yhteyteen. Ensimmäisenä tankkausasema valmistuu Espoon IKEA:n yhteyteen loppuvuoden aikana.

Gasumin ja IKEA:n yhteistyön myötä kaikkien Suomen IKEA-ravintoloiden hävikkiruuasta aletaan tuottaa biokaasua, parantaen yhtiöiden osuutta kiertotalouden saralla. Tällä tavoin tuotettu biokaasu on puhdas ja sataprosenttisesti uusiutuva kotimainen polttoaine. Gasumin biokaasu on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolla on sekä Joutsenmerkki että Avainlippu.

– Vähäisenkin ruokajätteemme hyödyntäminen tankkausasemilla on kestävä teko puhtaan energiamuodon, biokaasun, puolesta. Haluamme näyttää yrityksenä hyvää esimerkkiä ottamalla käyttöön uusia kiertotalouden keinoja, ja toivottavasti inspiroida samalla myös sekä kuluttajia että muita yrityksiä konkreettisiin ympäristötekoihin, kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Yhteistyö Gasumin kaasutankkausasemat myös IKEA-tavaratalojen yhteyteen, ensimmäisenä maailmassa. Samalla IKEA:lla on mahdollisuus hyödyntää biokaasua myös omassa kuljetustoiminnassaan.

– Kaasutankkausasemien myötä kumppaneillamme on entistä paremmat edellytykset uudistaa omaa kalustoaan kulkemaan ympäristöystävällisellä biokaasulla. Lisäksi tavoitteenamme on vähitellen uudistaa IKEA Suomen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi., Suvanto toteaa.

Gasumille IKEA:n kanssa rakennettavat tankkausasemat ovat osa kaasuasemaketjun kehittymistä. Tänä vuonna kaasuyhtiö on avannut neljä uutta tankkausasemaa Suomeen ja maan 36 kaasuasemasta Gasum operoi 24:ää.

– Kumppanuus IKEA Suomen kanssa on hieno esimerkki siitä, miten kiertotalouden saralla voidaan tehdä kokonaisvaltaista yhteistyötä, josta kaikki osapuolet hyötyvät. Avaamalla kaasutankkausasemia tavaratalojen yhteyteen tuodaan entistä parempi mahdollisuus puhtaampaan liikenteeseen niin kuluttajille kuin logistiikkatoimijoille. Uskon, että nyt solmittavan yhteistyön myötä luodaan pohja pitkäkestoiselle kumppanuudelle, joka tukee kaasuautomarkkinan vauhdikasta kehittymistä, kertoo Gasumin biokaasu-liiketoimintayksikön johtaja Jukka Metsälä.

Lähde ja kuvat: Gasum

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat