27.2.2020

Lisää sähköä johtotähteen – Mercedes-Benz EQA:n talvitestit käynnissä Lapissa

Vuonna 2017 esitelty konseptiversio Mercedes-Benz EQA:sta on kehittynyt lähes valmiiksi sarjatuotantoa varten, valmistaja julkaisi naamioteipatusta autosta kuvia Ruotsin Lapissa ajettavista testeistä. Lisäksi saksalaisvalmistaja esittelee Geneven autonäyttelyssä uutuuksia hybridi- ja AMG-mallistoihinsa.

Mercedes-Benz näytti Frankfurtin autonäyttelyssä 2017 vilauksen A-sarjan tulevaisuuteen EQA-konseptin muodossa. Nyt konsepti on konkretisoitunut niin pitkälle, että EQA-mallin talvitestit ovat käynnissä Ruotsin Lapissa ja valmistaja julkaisi paikan päältä kuvia naamioteipatusta yksilöstä.

EQA on kompaktin katumaasturi GLA:n täyssähköinen sisarmalli, samaan tapaan kuin valmistajan tällä hetkellä ainoa markkinoilla oleva täyssähköauto EQC pohjautuu GLC-katumaasturiin. Valmistaja lupaa EQA:n esiteltävän vielä vuoden 2020 puolella. Tarkempia teknisiä tietoja sähköuutuudesta ei toistaiseksi ole paljastettu.

Niukoista tiedoista huolimatta kuvat naamioteipatusta EQA:sta paljastavat maskin olevan sähköautolle tyypillisesti suljettua mallia, ja ilmanottoaukkojen sijaitsevan rekisterikilven alapuolella. Valmistaja kertoo Ruotsin talvitestien kohdistuvan erityisesti auton akustoon ja energian talteenottoon.

Ennen täyssähköistä uutuutta Mercedes esittelee kompaktikokoluokan hybridivalikoimaansa kolme uutuutta Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa: uudistunut GLA, sekä lataushybridit GLA 250e ja CLA 250 e. CLA:n latausmalli tulee saataville niin coupena kuin Shooting Brake -farmarina.

CLA-lataushybridit saapuvat Suomeen valmistajan mukaan kolmannen vuosineljänneksen aikana, GLA:n lataushybridiä saa puolestaan odotella viimeiseen neljännekseen asti.

Geneven autonäyttelyssä tähtimerkki esittelee sähköistettyjen uutuuksien lisäksi myös Mercedes-AMG -tehopuoltaan. Näytillä kerrotaan olevan E 53 4Matic, GLE 63 Coupé, GLA 45 4Matic+ ja GLA 45 S 4Matic+ -mallit.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat