25.1.2021

Lisää Volkswagen ID.3 -malleja Suomeen – mukana tähän asti edullisin versio pienemmällä akulla

Volkswagen ID.3

Täyssähköisen Volkswagen ID.3:n mallisto täydentyy uusilla mallivariaatioilla, mutta kaikkein edullisinta Pure-mallia joudutaan vieläkin odottamaan.

Volkswagen ID.3 -täyssähköauton mallitarjonta laajenee uusilla varustelu- ja tehoversioilla. Tarjolle tulee City, Life, Business ja Family -varustelut.

Näistä vaihtoehdoista City-varustelu tuo mukanaan muutakin uutta, nimittäin ID.3:n pieniakkuisimman voimalinjan, jota ei ole aiemmin ollut saatavilla. Akun kapasiteetti on 45 kilowattituntia, jolla auton WLTP-toimintamatkaksi ilmoitetaan 348 kilometriä. Tehoa tässä Pure Performance yhdistelmässä on 110 kilowattia (150 hevosvoimaa).

Pure Performance -malli on pienimmän akun ja huokeimman varustelun myötä malliston toistaiseksi edullisin. Tällä hetkellä kaikki myyntiin tulevat mallit ovat valmiiksi varusteltuja ja City-varustellun Pure Performancen saa edullisimmillaan 35 244 eurolla.

Myöhemmin vuoden 2021 aikana mallisto täydentyy myös vielä edullisemmalla 93 kilowatin tehoisella Pure-versiolla, jonka hinnan arvioidaan alkavan 31 900 euron tuntumasta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Laajennusta keskikastiin

City-varustelu kattaa vakiona Life-, Business- ja Family -varusteluiden tapaan muun muassa lämpöpumpun, lämimtettävän ohjauspyörän, mukautuvan vakionopeudensäätimen, hätäjarrutustoiminnon, led-ajovalot, 10-tuumaisen tietoviihdejärjestelmän näytön ja 100 kilowatin tehoisen pikalataustehon. Normaalisti Pure-versiossa pikalataustehon kerrotaan olevan 50 kW.

Volkswagen ID.3

Life-, Business- ja Family -varustelut on saatavilla nyt myös Pro-voimalinjalla, joka tarkoittaa 58 kWh:n akkukapasiteettia, 107 kW (145 hv) tehoa ja 423 kilometrin WLTP-toimintamatkaa. Aiemmin varustelut olivat jo saatavilla Pro Performance -mallin yhteyteen.

Rahalla saa

Ökyin varustelutaso kantaa nimeä Max ja se on saatavilla Pro Performance -mallistoon. Pro Performance -voimalinjaan kuuluu Pron tapaan 58 kWh:n akku, mutta tehoa on 150 kW (204 hv). Lisätehon myötä kantama on hieman muita saman akun malleja pienempi, 413 km.

Max-varusteluun kuuluu vakiona mm. led-matriisiajovalot, tunnelmavalaistus kolmellakymmenellä värivaihtoehdolla, peruutuskamera, avaimeton lukitus ja käyttö, lisätyn todellisuuden tuulilasinäyttö, sähkösäätöiset etuistuimet muistilla ja liuta aktiivisia turvallisuuvarusteita.

Lisäksi Max-versiota voi täydentää paremmilla Top Sport -urheiluistuimilla, joiden kerrotaan sisältävän reisituen pituussäädön ja sähkösäätöisen ristiseläntuen hierontatoiminnolla.

Tämän hintavimman varustelun lähtöhinta on 47 889 euroa ja edellä mainitut jakkarat kustantavat 1 426 e.

Lähde: Volkswagen Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat