7.8.2020

Lorinser tarjoaa vanhaan Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia

Sportservice Lorinser S124 spoiler – Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia

Sportservice Lorinser tarjoaa vanhaan Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia täydentämään tyylin, joka vaatii edestä lyhyttä ja takaa pitkää kampausta. Korvissa soi jo 80-luvun rock-musiikki, kun sporttisempaan asuun muokattu W124 tai S124 lipuu katuja pitkin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Perinteikäs saksalainen tuning-yritys Sportservice Lorinser tarjoaa vanhaan Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia "vokuhila"-tyylisen takatukkakampauksen pariksi. Legendaarisena taksi-Mersuna tunnettu, nykyisen E-sarjan edeltäjä, W124 ja sen farmariversio S124 pääsee nyt nauttimaan uustuotannosta. Tuo 80-luvulla esitelty ja 90-luvulle asti kantanut korimalli omaa valtavan potentiaalin klassikoksi - erityisesti sopivalla voimalinjalla.

Jos tuosta mallipaletista pitäisi jotakin negatiivista löytää, niin ehkä sen maine ei ole kaikkein sporttisin. Tämä siitäkin huolimatta, että tarjolla oli myös upea Porschen valmistama 500E tai E500 hieman vuosimallista riippuen sekä Affalterbachin tarjonta E36 AMG ja E60 AMG. Varsinkin farmarikori kärsii herrasmieskulkineen maineesta sekä hyvässä että pahassa.

Vanhaan Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia

Sportservice Lorinser tarjosi jo tuon auton tuotannon aikana farkkumalliin (S124) takaspoileria sen sportti-ilmettä ryhdittämään. Ymmärrettävästi tätä tuotetta ei ole saanut enää vuosiin ostettua uutena, mutta tämä tilanne muuttuu nyt. Tuon osan tuotanto aloitetaan uudelleen ja juuri tätä tarkoitimme toteamalla, että Lorinser tarjoaa vanhaan Mersuun uusia vanhoja 80-luvun tuning-osia.

– Olemme päättäneet aloittaa tuotannon uudelleen näiden W124- ja S124-mallien suosion kasvaessa, joista valmistuksen ensimmäiset vuodet ovat ehtineet jo klassikkoikään, kertoo toimitusjohtaja Marcus Lorinser.

Kyseessä on siis täysin identtinen osa tuon alkuperäisen kauan sitten tarjotun osan kanssa. Koska kyseessä on ajan hengen mukainen muutos ei se vaaranna myöskään museoautostatusta. Kyseessä ei siis ole hyllyyn jäänyt vanha käyttämätön niin sanottu NOS-osa, vaan juuri nyt valmistettu tuore tuote. Näin ollen muovin hapertumisesta tai maalipinnan haalistumisesta ei ole huolta.

– Varmistaaksemme alkuperäisen laadun, käytämme sekä alkuperäisiä suunnitelmia että alkuperäisiä työkaluja valmistukseen, vahvistaa Lorinser.

Tuo kyseinen kattospoileri maksaa 590 euroa ja siitä on saatavilla myös versio integroidulla jarruvalolla 100 euroa kalliimmalla. Molemmat toimitetaan pohjamaalattuna, mutta lisähinnasta Lorinser voi myös maalata osan valmiiksi asiakasta varten.

Lorinser LO Monoblock

Vanne vanhaan Mersuun

Myöskään W124 ei jää täysin huomiotta. Sekä W124- että S124-malleihin on saatavilla ajan hengen mukaista 80-luvun tuning-osaa vanteiden muodossa, sillä tuotantoon palautettu Lorinser LO monoblock -vanne on valmistajan oma klassikko 1980-luvulta. Yksiosaisessa hopeanharmaaksi maalatussa vanteessa on myös kiillotettu.

Leveyttä vanteella on 8 tuumaa ja halkaisija 16 tuumaa. Vanteen ET on 35 ja se on tarkoitettu sopimaan W124 ja S124 -mallien alle. Vanteen suositushinta on 547 euroa kappaleelta.

Halvaksi kierros uutta LO monoblockia ei siis todellakaan tule, mutta tyyliasioissa on usein kärsittävä. Viisipuolainen AMG -vanne on upeudestaan johtuen yleinen 80-luvun Mersuissa, joten jos kaverilla on jo sellaiset niin jotakin muuta on ehkä keksittävä. Onneksi on yksi vaihtoehto lisää, mikäli alkuperäisten löytäminen on liian haastavaa.

 

Lähde ja kuvat: Sportservice Lorinser

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat