9.5.2019

Maistiainen: tiettömille teille – Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor yhdistää tutun Ranger-avolavan ja villin F-150 Raptorin parhaat puolet ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Ford F-150 Raptor on klassinen osoitus, että tyylilajeja yhdistelemällä saattaa löytää toimivan reseptin. Suositun avolavan ja eräänlaisen maastosportin sekoitus on kiehtonut ostajia jo yli 10 vuoden ajan Yhdysvalloissa.

Ford Ranger Raptor
F-150 Raptor (edessä) kohtaa tavallisen Rangerin (takana).

Nyt samaa reseptiä tarjoillaan eurooppalaisessa annoskoossa Ford Ranger Raptorin muodossa. Australiassa suunniteltu Ford Ranger on saanut ensimmäistä kertaa Raptor-käsittelyn, vapauttaen suunnittelijat pohtimaan miltä F-150 Raptorin ja pienemmän Rangerin yhdistelmä näyttäisi. Päämuotoilija kertoi hymyilleensä kuusi viikkoa putkeen tehtävän saatuaan, joten innostusta ajoneuvoon todella löytyy. Kehitystyön lopputulos rantautuu nyt vihdoin Eurooppaan.

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptorin keulalla nähdään F-150:n möreän V8:n sijasta äriseväksi viritetty 2,0-litrainen EcoBlue-dieselmoottori. 213 hevosvoimaa ei kuulosta paljolta, mutta moottorin 500 newtonmetrin huippuvääntö on suoritusarvoista lähes tärkeämpi. Vaihteistona on Mustangistakin tuttu 10-vaihteinen automaatti.

Ford Ranger Raptor

Suurimmat oivalluksen Ford Ranger Raptorissa on kuitenkin tehty muualla. Vahvistettu runkorakenne, täysin uusi taka-akselin tuenta, Fox Racingin iskunvaimentimet ja uusittu elektroniikka tarkoittavat, että Raptorin yleisvastaus erilaisiin esteisiin on "lisää kaasua".

Ford Ranger Raptor

Etelä-Afrikassa valmistettava Ford Ranger Raptor rantautuu Suomeen elo-syyskuussa.

Ford Ranger Raptor

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat