16.11.2015

Matka: Yhden annoksen ravintola

Bordeauxin keskustassa on ravintola, joka ei jätä naudanlihan kuningasruokalajin ystävää kylmäksi.

Lounais-Ranskan laatuviinialue, Bordeaux on tunnettu ranskalaiseen tapaan myös ruokakulttuuristaan. L’ Entrecote-ravintola kaupungin sydämessä tarjoilee vain yhtä annosta.

L’Entrecote ei ota vastaan pöytävarauksia. Ranskalaiset syövät päivällistään eteläeurooppalaiseen tapaan vasta aikaisintaan kahdeksalta illalla. L’Entrecote-ravintolassa illallista suunnittelevan matkailijan kannattaa varautua menemään paikalle ajoissa, sillä kahdeksan jälkeen ravintolaan saa jonottaa puoli tuntia – yhdeksältä tunnin!

Ravintolan ruokalista keskittyy olennaiseen. Menu on 18 euron hintainen ja sisältää vain yhden pääruoan. Alkuruoaksi tarjoillaan kevyt salaatti.

Viinilistakaan ei tuota päänvaivaa, valita voi talon punaisen tai valkoisen viinin väliltä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Raakana ja ranskalaisilla

Entrecotee valmistetaan naudan ulkoseläkkeestä, joka on hyvin riippunut, marmoroitunut, tumman punainen sekä voimakkaan makuinen.

Liha on leikattu ohuiksi siivuiksi ja L’Entrecoteessa se tarjoillaan café de paris -voikastikkeessa ja ohuiden ranskanperunoiden kanssa.

Ranskalaisittain pihvi nautitaan bleu, suomennettuna siis sinisenä. Pihvi on pinnastaan ruskistettu, mutta sisältä liha on raakaa.

Ravintolana L’Entrecotee on tunnelmaltaan rento ja siisti, muttei turhan hienostunut. Huumorintajusta on kiinni, nauttiiko ravintolan ulkopuolella jonottavien tunkeilevista katseista vai ei.

Teksti: Santeri Petrell Kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat