29.9.2016

Messuraikas Hyundai i30 – farkku ja neliovinen coupé myöhemmin

Hyundai i30

Hyundain C-segmentin tarjokas i30 uudistui juuri ennen Pariisin autonäyttelyä ja nyt oli ensiesiintymisen aika.

Hyundain vast'ikään esitelty i30 näyttäytyi nyt ensimmäistä kertaa luonnossa Pariisin autonäyttelyssä. Mallin uusi "cascading"-keulamuotoilu näyttää luonnossa lehdistökuvia perinteisemmältä, mutta i30 on joka tapauksessa raikas osoitus Hyundain uudistuvasta muotokielestä. Samalla kuultiin, että farmarimalli ja linjakkaampikattoinen neliovinen coupé ovat tulossa mallistoon myöhemmin.

Hyundai i30

Voimalinjassa eniten mielenkiintoa herätti uusi 1,4-litrainen T-GDI suorasuihkutusbensiiniturbo. 140-hevosvoimaisen ja 242-newtonmetrisen voimanlähteen yhteyteen saa kuusivaihteisen manuaalin tai seitsämänvaihteisen DCT-kaksoiskytkinlaatikon.

Hyundai i30

Sisällä huomio kiinnittyy kojelaudan keskinäyttöön, joka on vakiovarusteisena 5-tuumainen ja navigaattorioption myötä 8-tuumainen. Tarjolla on myös Qi-standardin mukainen langaton latauskolo kännykälle sekä paras syksyvaruste vuosiin: lämmitettävä ohjauspyörä. Tavaratilaa nähdään 395 litraa. Suomalaismalleissa tavaratilan pohja on hiukan Keski-Eurooppaa alempana, sillä täysikokoinen vararengas jää pois Suomeen tuotavista autoista.

Hyundai i30

Alkuvuodesta 2017 saapuva i30-mallisto laajenee ensi vuonna myös urheilullisella N-mallilla, josta näkyi jo hiukan kiusoittelua konseptikilpurin muodossa.

Hyundai i30

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat