1.6.2017

Minuuttihinnoiteltuja hybridejä yhteiskäyttöön – mallisto laajenee, hinta laskee

Yhteiskäyttöauto go now!

Yhteiskäyttöautopalvelu go now! uudistaa ja laajentaa hybridiautoihin keskittyvää palveluaan toimittuaan pääkaupunkiseudulla vuoden ajan.

Go now! -yhteiskäyttöautopalvelu täyttää vuoden ja kertoo uudistavansa pääkaupunkiseudulla toimivaa palvelua. Autovalikoima täydentyy Toyota Auris Hybrideillä.

Kaikkiaan uusia autoja tulee palvelun piiriin 40. Autot hankitaan kahtena eri korimallina, joista farmarimalli on uusi kokoluokka palvelussa. Myös hinnoittelu uudistuu. Yrityksen mukaan hinnat laskevat eurooppalaiselle tasolle.

Go now! kutsuu itsään maailman ensimmäiseksi yhteiskäyttöautopalveluksi, jonka koko kalusto on koostunut täyshybrideistä. Yrityksen puhelimella käyttöönotettavat autot palvelevat kaupunkilaisia vuoden jokaisena päivänä.

Auton varataan sovelluksen avulla. Autotarpeen iskiessä ajoneuvon saa ajettavakseen suoraan kadun varrelta. Sovellus näyttää käyttäjän läheltä löytyvät autot ja palveluun rekisteröitynyt käyttäjä saa auton käyttöön muutamalla klikkauksella.

Yhteiskäyttöauto go now!

Perillä auto pysäköidään palvelualueen sisälle tai ennalta varatulle paikalle. Palvelualueena on Helsingin kantakaupunki sekä valitut pisteet Vantaalla ja Espoossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki kustannukset mukana minuuttihinnassa

- Kalustoon on toivottu enemmän valinnanvaraa ja jatkossa tarjoamme autoja kolmessa eri kokoluokassa. Ekologisuus on tärkeä asia sekä meille, että asiakkaillemme ja olemme päättäneet jatkaa hybrideillä niiden vähäpäästöisyyden sekä helppokäyttöisyyden vuoksi. Markkinoilla olevat pienet diesel-autot pienhiukkaspäästöineen eivät mielestämme ole kestävä vaihtoehto kaupunkiympäristöön ja toisaalta täyssähköautot eivät latausverkoston rajallisuuden takia pysty vielä palvelemaan kaikkia asiakkaidemme tarpeita, kertoo toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Palvelun käyttö on jokseenkin vaivatonta, sillä ajaessa ei tarvitse huolehtia polttoaine- tai pysäköintikuluista. Go now! -palvelussa kaikki autoiluun liittyvät kustannukset on laskettu mukaan minuuttihintaan. Käytöstä maksetaan vain toteutuneen käytön mukaan, eikä palveuun liittyneiltä laskuteta esimerkiksi kiinteää kuukausimaksua.

Nyt lanseerattavassa uudistuksessa auton käytöstä perittävä hinta yhdenmukaistuu kaikille käyttäjille ja laskee alkuperäisestä 0,58-0,72 euron minuuttihinnasta.

– Ensimmäisen toimintavuoden suurten investointien helpottaessa laskemme palvelun minuuttihinnan 0,47 euroon kevään aikana kaikille käyttäjillemme, kertoo Hänninen.

Yhteiskäyttöauto go now!

Keskimäärin 20 minuutin matkoja

Keskimäärin go now! -autoilla ajetaan lyhyitä, noin kahdenkymmenen minuutin matkoja. Palvelu mahdollistaa auton käyttämisen myös asiointiin, sillä sovellus ottaa automaattisesti huomioon myös ajan, jonka auto on pysähdyksissä ja laskee minuuttihinnan 10 senttiin pysäköinnin ajaksi.

Tulevaisuudessa yhteiskäyttöautopalvelu laajentanee myös muualle Suomeen, vaikka kovin täsmällisiä suunnitelmia ei vielä paljastetakaan.

–  Olemme aloittaneet menestyksekkäästi pääkaupunkiseudulla, mutta palvelumme skaalautuu helposti myös muihin Suomen kaupunkeihin. Jo lähitulevaisuudessa autoillamme voidaan myös siirtyä kaupungista toiseen kimppakyydeillä ja kuljettaa tavaroita. Vuonna 2017 asiakas ajaa vielä itse, mutta tämä voi muuttua nopeammin kuin uskommekaan, arvioi Hänninen.

Lähde ja kuvat: 24 Rental Network Oy

Luetuimmat