10.9.2016

Missä Audi A3 g-tron luuraa? Katso roadtrip -video ja voita auto itsellesi

Gasum Roadtrip

Gasumin kesäinen roadtrip vei lähes 1 300 kilomertriä pitkin kauneinta Suomea, mutta minne lopulta päädyttiin? Oikein arvannut pokkaa käyttöönsä kaasulla kulkevan Audin ja vuoden kaasut.

Kesä, auto ja tie on menestysresepti oivalliselle roadtripille. Gasumin tuoreimmassa tempauksessa kurvailtiin yhdellä tankkauksella Suomen päästä päähän. Tai ainakin melkein. Totuuden tietävät tässä vaiheessa vain harvat.

Homman juju on se, että Gasum haastaa suomalaiset arvaamaan minnepäin Suomea testiajon auto pysähtyi. Arvaamalla voi osua oikaan, mutta roadtrip -videon maisemista kotimaan matkailuun vihkiytynyt voi päätellä oikeaa suuntaa puhtaan veikkauksen sijaan.

Kilpailua varten on perustettu oma verkkosivusto, josta lisätiedot ja 14 tunnin matkan pikakelaava video löytyvät.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaasu kiinnostaa

Suomalaisten kiinnostus uusiutuvia polttoaineita kohtaan on Gasumin mukaan kasvussa. Maakaasu ja biokaasu liikennepolttoaineina ovat kuitenkin monelle vielä tuntemattomia. Kaasuautoiluun liittyy myös paljon erilaisia ennakkoluuloja esimerkiksi polttoaineen riittoisuuteen, saatavuuteen ja hintaan liittyen.

Myös kaasuauton käytettävyys esimerkiksi tankkauksen, ajettavuuden ja kestävyyden osalta saattaa mietityttää. Gasum vakuuttaa, että kaasuautot ovat kuitenkin yhtä luotettavia kuin bensakäyttöiset autot. Ne eivät hyydy talvipakkasilla eivätkä poikkea ajo-ominaisuuksiltaan perinteisistä vaihtoehdoista mitenkään. Kaasun tankkaaminenkaan ei poikkea bensan tankkauksesta.

Laaja toimintasäde vaatii kaasua ja bensaa

Kaasuauton laaja toimintasäde perustuu siihen, että kaasuautosta löytyy kaasutankin lisäksi myös bensatankki. Kun kaasu loppuu, auto siirtyy automaattisesti käyttämään bensaa. Siksi kaasuautoilu ei myöskään koskaan rajoitu vain kaasutankkausasemien vaikutusalueelle, vaan autoilijan käytössä on koko kaasu- ja bensa-tankkausasemaverkosto.

14 tunnin ja lähes 1300 kilometrin roadtripin parhaita paloja on nähtävissä myös oheisella videolla.

https://youtube.com/watch?v=YgUtJSgjx10

Suomesta löytyy tällä hetkellä 24 kaasutankkausasemaa, ja verkostoa laajennetaan jatkuvasti. Gasum kertoo sitoutuneensa kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtenä osana tätä on noin 35 uuden kaasutankkausaseman rakentaminen tulevina vuosina.

Koska kaasuautosta löytyy myös bensatankki, kaasuautoilijalla on käytössään jo nyt kaiken kaikkiaan yli 2 000 tankkausasemaa ympäri Suomea, kilpailun järjestäjä muistuttaa.

Lähde: Gasum Kuva: Ruutukaappaus kampanjasivustolta.

Luetuimmat