18.8.2016

Moottori 9/2016 ilmestyi – tässä tuoreimman lehden poiminnat!

Moottori 9/2016 kannet

Moottori tarjoaa uutisia ja elämyksiä verkossa vuoden jokaisena päivänä. Tässä tuoreimman lehden sivuille nostetut keskusteluaiheet.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Topolinosta Testarossaan

Bella Italia 2016 Alfa Romeo moottori

Bella Italia tarjosi italialaiskauneutta laidasta laitaan. Ferrarien kaltaiset unelmat saavat historiikeissa päähuomion, vaikka Lanciaa tai Alfa Romeota kunniakkaampaa historiaa saa hakea.

Ihan oikea taikakone

Douglas DC-3

Elämyksenä klassikkokone Douglas DC-3:lla lentäminen on huikea sekoitus aikamatkustusta ja kaupungin parhaita näköaloja. Koneen mittasuhteet hämmentävät, sillä verrattuna nykyisiin suihkukoneisiin DC-3 on suorastaan taskupysäköitävän kokoinen.

Nissan Juke lupaa lisää samaa – ja hybridin

Nissan Juke

Nissanin pikku-crosseri jatkanee oudolla ja omintakeisella tyylillään myös seuraavassa sukupolvessa. Myös kehitystä on luvassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valkoisten Octavioiden valtakunta

Skoda Octavia 1.0 TSI

Alkuvuoden ensirekisteröinnit eivät tuottaneet suuria yllätyksiä: suosituin automalli oli Škoda Octavia ja suosituin väri oli valkoinen.

Ensimmäiset automaattiautot Suomen tieliikenteeseen

WEpods

Ensimmäiset automaattiautot saapuvat kolmen organisaation kokeiluiden voimin suomalaisille teille. Trafi suhtautuu kehitykseen rohkaisevasti.

Saksa harkitsee autonomisille autoille lakisääteistä mustaa laatikkoa

musta laatikko

Saksassa pohditaan, pitäisikö autonomisen ajamisen toimintoja sisältävä ajoneuvo varustaa myös niin sanotulla mustalla laatikolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tyhjäkäyntiäänestä se lähti

Volkswagen

Päästöhuijausskandaalin oikeuskäsittelyvyyhti sen kuin kiihtyy Yhdysvalloissa. Samalla esiin ovat tulleet Volkswagenin dieselhuijauksen taustat.

Lamborghinin pääjohtaja: V12 tulee säilymään ja kehittymään

Lamborghini V12

Audin kautta saapunut Lamborghinin uusi pääjohtaja näkee jalosukuisten V12-moottoreiden pysyvän härkämerkin mallistossa – ainakin jonkin aikaa.

BMW 1-sarjan sedan – etuvetoa, mutta vain Kiinaan

BMW 1-sarjan sedan

BMW 1-sarjan sedan laajentaa valmistajan Kiinan markkinoiden etuvetovalikoimaa. Sedanin on tarkoitus olla BMW:n malliston hinnat alkaen -roolissa houkutellakseen uusia ostajia baijerilaismerkin pariin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

BMW M5 Competition Edition – kuusisataa annosta järjettömyyttä

BMW M5 Competition Edition

BMW M5 Competition Edition löytää 40 hevosvoimaa lisää autoon, jonka tehot ovat olleet sangen riittävät aiemminkin. Erikoiserän valmistusmäärä jäänee 200 kappaleeseen, joten tilaus kannattaa jättää äkkiä.

Porschen Mission E:stä 1 400 työpaikkaa sähköistämisen osaajille

Porsche Mission E

Porsche on ilmoittanut, että sen tuleva Mission E -sähköautoprojekti luo yhtiön piiriin peräti 1 400 uutta työpaikkaa.

Audi kohdistaa kolmanneksen tuotekehityksestään sähköistykseen

Audi A3 etron

Saksalaisen premiumkolmikon viimeisenä myös Audi on nyt havainnut sähköjäniksen kiinnostavan. Tuotekehitysbudjetin kohdistaminen vaatii kuitenkin uhrauksia polttomoottoreiden saralla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maailman nopein ralli

Neste Ralli

Brittiläinen Kris Meeke ajoi Neste Rallin voittoon – ja asetti samalla rallihistorian korkeimman keskinopeuden. Suomen Jari-Matti Latvala jäi Volkswagen Polo R WRC:llään toiseksi.

Lancia Delta S4 toi B-ryhmän takaisin Jyväskylään

Lancia Delta S4
Lancia Delta S4
Francesco Buffee

Sähkörekkakonsepti Mercedekseltä

Mercedes-Benz Daimler sähkörekka

Sähköisten autojen haasteet ulottuvat myös hyötyajoneuvoihin. Mercedes toivoo saavansa Urban eTruckinsa tuotantoon vuosikymmenen vaihteessa. Sille luvataan 200 kilometrin toimintasäde.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teslan uusi maailman-valloitusjuoni: busseja, rekkoja ja yhteiskäyttöä

Tesla Model X

Tesla luopuu nimensä Motors-loppuosasta. Autojen lisäksi luvassa on rekkoja, busseja, yhteiskäyttöpalveluita ja aurinkopaneeleita kaikkialle.

Luetuimmat