17.2.2021

Myös Ford ilmoitti sähköistymissuunnitelmistaan: vain sähköautoja Eurooppaan 2030

Ford logo

Autojätti Ford ilmoitti, että vuodesta 2030 alkaen kaikki sen Euroopassa myytävät henkilöautot tulevat olemaan täysin sähköisiä.

Ford ilmoitti tänään, että vuodesta 2030 alkaen kaikki sen Euroopassa myytävät henkilöautomallit ovat täysin sähköisiä. Aiemmin sähköautovalmistajiksi siirtymisestä ovat kertoneet Jaguar (vuoteen 2025 mennessä) ja Bentley (vuoteen 2030 mennessä).

Tähän tavoitteeseen pääseminen vaatii malliston sähköistymisen kiihtymistä. Vuoden 2026 puoliväliin mennessä kaikki Euroopassa myytävät Fordin henkilöautomallit ovat joko ladattavia hybridejä tai täyssähköautoja.
Vuonna 2023 Ford kertoo saattavansa tuotantolinjoille massoille tarkoitetun suuren volyymin täyssähköauton, josta ei vielä tässä vaiheessa kerrottu enempää.

Suurena investointina suunnitelmaan liittyen Ford on laittanut 1,2 miljardia euroa kiinni sähköautojen valmistukseen Kölnin tehtaallaan. Yhteensä sähköistymiseen investoidaan vähintään 18 miljardia euroa vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Olemme onnistuneet yhtiömme uudelleenjärjestelyssä ja palanneet taas kannattavaksi viime vuoden lopulla Euroopassa. Nyt kiihdytämme kohti täyssähköistä tulevaisuutta Euroopassa vaikuttavilla uusilla automalleilla ja maailmanluokan liitettävyydellä ja asiakaskokemuksella, Euroopan Fordin presidentti Stuart Rowley toteaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähkö tulee myös hyötyajoneuvoihin

Sähköistyminen jatkuu myös hyötyajoneuvopuolella. Ford oli vuonna 2020 kuudetta vuotta putkeen Euroopan johtava hyötyajoneuvomerkki, ja tämä on Fordille suuri tekijä Euroopan markkinoiden kannattavuudessa.

Vuoteen 2024 mennessä Ford lupaa tarjoavansa kaikista hyötyajoneuvomalleistaan ladattavan hybridin tai täyssähköauton. Vuoteen 2030 mennessä kaksi kolmasosaa myydyistä hyötyajoneuvoista pitäisi olla jo ladattavia.

Lähde: Ford Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat