27.4.2018

Nimimuutos autokaupan kärkipaikalla – K-ryhmän brändi nostetaan esiin

Volkswagen logo

Nimenmuutoksen myötä K-ryhmän autokauppa yhdistyy selkeämmin K-brändin alle.

K-ryhmään kuuluva VV-Auto Group Oy on jatkossa K Auto Oy. Samassa yhteydessä VV-Auto Group Oy:n tytäryhtiö VV-Autotalot Oy vaihtaa nimensä K Caara Oy:ksi.

Uudet yhtiönimet otetaan käyttöön 1.6.2018 alkaen. Nimimuutoksien yhteydessä lanseerataan myös uusi visuaalinen ilme ja uudet logot. Oy AutoCarrera Ab jatkaa nykyisellä nimellä K Auto Oy:n tytäryhtiönä Porschen maahantuojana ja vähittäismyyjänä.

– VV-Auto on saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa jo useana vuonna peräkkäin. Myös viime vuonna olimme Suomen suurin automaahantuoja rekisteröinneillä mitattuna, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

Autokauppa on yksi Keskon kolmesta strategisesta toimialasta.

– Toimialarajat ylittävien uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen on entistä tärkeämpää. Hyödynnämme tulevaisuudessa yhä enemmän koko K-ryhmän laajaa liiketoimintaverkostoa ja luomme edistyksellistä ja uudenlaista liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Nykyinen nimi ei enää anna oikeaa kuvaa yhtiöstä, joten nyt on oikea aika tuoda autokauppa K-brändin alle, Friman taustoittaa.

VV-Autotalot on Suomen suurin Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjä.

– Nimenmuutoksella vahvistetaan K-ryhmän autotoimialan vähittäiskaupan tunnettuutta. Yhdistämme K-brändin myös jo aiemmin luotuun Caara-palvelukokonaisuuteen. K-ryhmän laaja ja monialainen toiminta ja vähittäiskauppaosaaminen luovat VV-Autotaloille ainutlaatuisen perustan autokaupalle ja uusien monikanavaisten ja kokonaisvaltaisten palvelujen ja tuotteiden kehittämiselle, kertoo VV-Autotalot Oy:n toimitusjohtaja Martti Muona.

VV-Auto aloitti autojen maahantuonnin vuonna 1950, jolloin Autola Oy:n nimellä toiminut yritys toi maahan ensimmäiset 12 Volkswagen Kuplaa. Vuonna 1977 Kesko osti liiketoiminnot Wihuri Oy:ltä. Vuosina 1978–2005 yrityksen nimenä oli VV-Auto Oy.

Nykyinen VV-Auto Group Oy nimi otettiin käyttöön maaliskuussa 2006.

Lähde: K Auto Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Petri Munukka

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat