6.9.2016

Opelin uusi OnStar pelastaa hädässä ja auttaa varkaan jäljille

Opel OnStar

Miltä kuulostaa henkilökohtainen asiakaspalvelija 24/7, joka osaa suomea!

Opel tuo nyt myös Suomeen maailmalla jo toimivaksi koetellun OnStar-palvelun. Se auttaa, neuvoo, ohjaa ja tarvittaessa myös pelastaa – ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

OnStar osaa toimia myös itsenäisesti, ilman ohjeistusta esimerkiksi tilanteissa, joissa tieltä suistuneen auton kuljettaja on tiedoton.

https://youtube.com/watch?v=fZojAMnNlvQ

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pelastaa ihmishenkiä

Onnettomuustilanteissa järjestelmä soittaa automaattisesti autosta – tässä tapauksessa Opelin palvelukeskuksen kautta – hätäkeskukseen ja välittää auton tarkat sijaintitiedot. Tämä nopeuttaa kenties ratkaisevasti avun saantia onnettomuspaikalle, vaikka kuljettaja ja matkustajat olisivat menettäneet tajuntansa tai eivät osaisi kertoa sijaintiaan.

Trafi on arvioinut, että Suomessa 4–8 prosenttia auto-onnettomuuksissa kuolleista olisi voitu pelastaa, jos kaikissa autoissa olisi tämänkaltainen eCall-järjestelmä. Opelin OnStar-järjestelmä ei seuraa auton sijaintia jatkuvasti vaan aktivoituu onnettomuustilanteissa tai kuljettajan niin halutessa.

Kuljettaja voi aktivoida järjestelmän taustapeilin alalaitaan tai kattoon sijoitetun hätäpainikkeen avulla.

Opeleissa turvatyynyn laukeaminen aiheuttaa automaattisen ilmoituksen, jonka perustella asiakaspalvelija soittaa autoon ja hälyttää apua tarpeen mukaan. Asiakaspalvelija pystyy myös luomaan puheyhteyden auton ja halutun henkilön kuten esimerkiksi lähiomaisen välille vaikka auton kuljettaja ei itse pystyisi liikkumaan saatikka soittamaan matkapuhelimellaan.

Opel OnStar
Sininen painike avaa yhteyden asiakaspalveluun, punainen hätäpainike laittaa käyttäjän etusijalle asiakaspalvelussa, musta yksityisyyspainike salaa auton sijainnin asiakaspalvelulta.

Auttaa navigoinnissa

Automatkaa suunniteltaessa on kätevää, että tulevan reitin voi ladata valmiiksi auton navigaattoriin, vaikka edellispäivänä.

Autoilija voi ajaessaan pyytää suullisesti OnStar-asiakaspalvelijaa etsimään esimerkiksi määränpään lähistöltä ravintolaa tai ostoskeskusta ja lataamaan oikean osoitteen ja reittiohjeet auton navigaattoriin.

OnStar auttaa myös voron jäljille

OnStarin avulla voidaan päästä autovarkaan jäljille tuoreeltaan. Jos auto varastetaan, voi omistaja tehdä rikosilmoituksen ja kertoa sen yksilöintitiedot OnStar-asiakaspalveluun, jolloin se voi yhdessä poliisin kanssa jäljittää auton sijainnin ja estää auton uudelleenkäynnistämisen.

https://youtube.com/watch?v=63qPWlQmGzA

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autoa voi hallita etänä

OnStarin ja älykännykkään ladatun sovelluksen avulla käyttäjä voi hallita ooppeliaan vaikka omalta kotisohvalta.

Jos on esimerkiksi epävarma, onko tullut lukinneensa auton ovet, voi asian varmistaa matkapuhelimella.

Maahantuojan esittelytilaisuudessa järjestelmä toimi sinänsä nikotteluitta, mutta ovien etäsulkemisessa sovellus ei ilmoittanut käyttäjälle, että etälukitut ovet olivat autossa sepposen selällään – joka voi olla ihan todellinenkin tilanne vaikka lapsiperheessä, jossa vekara on kirmaissut autosta ulos, mutta unohtanut autonoven auki.

Mihinkäs auto jäikään?

Jos etsii autoaan laajalta pysäköintialueelta ja on unohtanut sen tarkan sijainnin, voi sovelluksen ja matkapuhelimen avulla vilkauttaa auton valoja tai soitattaa äänimerkkiä.

Näillä keinoin voi myös tarkistaa auton teknisiä tietoja kuten poltoaineen määrän, rengaspaineet ja öljyn käyttöiän.

Tavoitteena 3 000 käyttäjää

OnStar-autoilija saa palvelua Suomen kielellä, vaikka yhteyssoitto meneekin Englannissa sijaitsevaan palvelukeskukseen. Siellä on tätä nykyä töissä neljä suomenkielistä asiakaspalvelijaa.

Suomenkieltä taitavan henkilökunnan koko tulee kasvamaan samassa suhteessa kuin uusi järjestelmä ottaa tulta alleen. Maahantuojan arvio ja tavoite on, että OnStar-autoilijoita olisi noin 3 000 vuoden 2017 lopulla.

Uuden OnStarin saa kaikkiin Opelin henkilöautomalleihin. Palvelu on vakiona ylimmän varustetason automalleissa, muiden varustelutasojen autoihin sen saa lisämaksullisena varusteena.

OnStar on ilmainen ensimmäisen vuoden, jonka jälkeen palvelusta voi maksaa joko kuukausittain tai vuodeksi kerrallaan. Kuukausimaksu on 9,90 euroa, vuosimaksu 99,90 euroa.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela Video: Opel Suomi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat