11.11.2016

Päivän kuva: korealainen autorevolveri

Päivän kuva: korealainen parkkirevolveri

Onko parkkipaikka piukassa, vai tyystin hukassa? Soulin ahtailla kujilla ongelma on ratkaistu sujuvasti revolverilla.

Parkkipaikkahippa saattaa tehdä ihmisen hulluksi. Vähimmilläänkin se kinnaa pinnaa. Suomessa todellisen suurkaupungin pysäköintitunnelmaan ei tahdo päästä, sillä vapaan paikan mahdollisuus siedettävältä etäisyydeltä on aina olemassa. Usein sellainen löytyy muutamalla yrittämällä, jos vaivautuu kiertämään useampaa kuin yhtä korttelia.

Soulissa tilanne on toinen. Etelä-Korean pääkaupunki on autoilijalle haaste. Asukkaita on varovaisen arvion mukaan 10 miljoonaa, eikä auton omistaminen ole harvinaista. Liikenneruuhkia riittää, mutta niissä kykkäämistä enemmän koettelee pysäköinti. Ilmaisia ruutuja ei montaa löydy, vapaita vielä vähemmän. Luovista pysäköintiratkaisuista rangaistaan ja parkkihalleistakaan ei ole helpotukseksi kaikille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Revolveri laulaa kujalla

Kätevistä kätevin parkkipaikka toimii samalla periaatteella kuin revolveri. Makasiinia muistuttava rulla pyörii, mutta patruunan sijaan pesään sujautetaan auto. Kujapysäköintiä kauppaava herrasmies pyörittää jättimäistä rullaa kauko-ohjauksella. Kyytiin ajetaan rullan alimman pesän liukuessa kohdalle tyhjänä. Samaa tietä myös poistutaan, mutta takaperin.

Päivän kuva: korealainen parkkirevolveri

Pysäköintijärjestelyn kätevyydestä voi kiireisenä aamuna olla montaa mieltä, mutta kahden auton vaatimaan tilaan kujan perällä saa revolverin avulla ängettyä peräti kahdeksan menopeliä. Kun tila on tiukalla, on luovuus arvossaan.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

Luetuimmat