18.8.2022

Päivän kuva: Valtteri Bottas odottaa F1-kauden jatkoa Suomessa

Maamme tämän hetken ainoa Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottas lomailee juuri nyt Nastolan Pajulahdessa, missä alkamassa on hänen omaa nimeään kantava duathlon-kisa. Katse on kuitenkin jo tulevan syksyn kilparadoilla.

Tästä on tullut jo perinne: aina kun F1-sirkus viettää kuukauden mittaista kesätaukoa Unkarin ja Belgian osakilpailujen välillä, Valtteri Bottas nauttii osan lomastaan Suomessa ja vierailee myös itseoikeutettuna päätähtenä Valtteri Bottas Duathlon -tapahtumassa. Ensi viikonloppuna Pajulahdessa kisataan jo viidettä kertaa – vain yksi eli vuoden 2020 duathlon jouduttiin jättämään väliin koronapandemian vuoksi.

Valtteri Bottas Duathlon

Eli jos kiinnostaa nähdä Bottas livenä, kannattaa sännätä Pajulahteen lippusiiman ääreen kannustamaan joko juoksu- tai pyöräilyosuudelle, tai sitten molemmille. Tuttuun tapaan ohjelmassa on kaikkea muutakin kiinnostavaa perheen pienimpiä unohtamatta. Valtteri itse kertoi tapahtuman aattona järjestetyssä mediatilaisuudessa, että nimenomaan pyöräilystä on muodostunut hänelle tärkeä treenimuoto paitsi fyysisellä, myös henkisellä puolella. Ei varmasti vähiten tyttöystävä ja kilpapyöräilijä Tiffany Cromwellin ansiosta, joka myös osallistuu kisaan kumppaniaan kirittämään.

Mitä tulee leipälajiin eli Formula ykkösiin, niin kesätauko on luonnollisesti tehnyt Valtterille hyvää. Omaksuminen uusien sääntöjen mukaiseen Alfa Romeoon sujui hänen mukaansa nopeasti, eikä mies itse näe ajamisessakaan esiintyneen heikkouksia menneisiin Mercedes-kausiin nähden. Kauden loppupuoliskolla Bottas näkee tärkeimmäksi osa-alueeksi päivityspakettien nopeamman välittymisen itse ratatohinoihin, jotta autoa saataisiin rakennettua entistä nopeammaksi. Tästä ja monesta muustakin lisää myöhemmin julkaistavassa kattavammassa haastattelussa.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Tuomas Rajala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat