22.6.2024

Päivän kuva(t): nyt palaa – Suomen suvi on ihan Superb

Kuva Vesa Eskola

Yötön yö on hienoa aikaa ihmisen elämässä. Se on myös oiva aika lähteä kokeilemaan Skoda Superb Combi kevythybridin toimintamatkaa yhdellä tankillisella bensaa.

Uuden Skoda Superb -malliston suosikiksemme nousi koeajolla Portugalissa 48V-teknologiaa hyödyntävä kevythybridi. Laskeskelimme, että sillä on mahdollista ajaa ainakin noin 1400–1500 kilometriä tankillisella. Niinpä asetimme itsellemme haasteen.

Superbin keula suunnattiin juhannusperjantaina Porvoon kautta vanhaa tietä ja osittain myös Kuninkaantietä seuraten ensin Vaalimaan nurkille. Siitä jatkoimme kohti Järvi-Suomea, ja matkalla ihastelimme niin Puumalan kuin myös Punkaharjun maisemia. Sieltä matka jatkui Savonlinnan, Juvan ja Mikkelin kautta Päijänteen eteläpuolelle, missä vetäydyimme lauantaina aamuyöstä lyhyelle yötauolle. Mittaristossa oli päivän jälkeen aika tasan tarkkaan 800 kilometriä.

Kuinka paljon Superb on sitten vienyt? Se selviää maanantaina, kun olemme saaneet kierroksen päätökseen. Nyt voimme jo kuitenkin luvata, että 1500 kilometriä rikkoontuu sunnuntaihin mennessä.

Emmekä ole todellakaan ajaneet veren maku suussa vaan rullanneet vain kevyesti nautiskellen suviyössä. Jo reittivalintamme usein nelinumeroisille pikkuteille kertoo sen, ettei reittiä ole suunniteltu alhainen kulutus mielessä.

Hyvää juhannusta kaikille Moottorin lukijoille, missä sitten kuljettekin. Jos tiellä tulee vastaan kellanvihreä uusi Superb-farkku, ei muuta kuin moikkaillaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat