26.11.2018

Perinteikäs Vuoden Auto -kilpailu valitsi seitsemän finalistia 38 auton joukosta

Car of the Year 2019

Euroopan vuoden auto -tittelistä kamppailee 38 uutuutta.

Suomessa vuoden auto 2019 on jo valittu, mutta Eurooppa seuraavasta perässä. Perinteikäs, vuodesta 1964 järjestetty tapahtuma kokoaa toimittajia ja medioita ympäri Eurooppaa valitsemaan tämän vuoden tulokkaista sen kaikkein kiinnostavimman uutuuden. Viime vuonna voiton vei Volvon veikeä XC40.

Nyt kilpailu on edennyt finaaliin, jonne valittiin 38 auton osallistujajoukosta seitsemän uutuutta. Kärkipaikasta taistelevat Alpine A110, Ford Focus, Kia Ceed, Peugeot 508, Citroën C5 Aircross, Jaguar I-Pace ja Mercedes-Benz A-sarja.

Kolme finalistia, Ford, Kia ja Mercedes-Benz, olivat tuttuja myös Vuoden Auto Suomessa 2019 -finaalista, jonka voiton vei juuri Ford Focus. Jaguar I-Pacekin oli kilpailussa mukana, mutta sähköautouutuus jäi täpärästi vaille finaalipaikkaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uutta ja erilaista vai perinteistä erinomaisuutta?

Loput uutuuksista nähdään toivottavasti meillä ensi vuoden kilpailussa: Peugeot 508 ei aivan ehtinyt tänä vuonna mukaan, Citroën C5 Aircross ei ollut lähelläkään ehtiä, eikä Alpine A110:n maahantuonti ole vielä alkanut meidän markkinoilla.

Alpine on kiinnostava lisä muuten hyvin järkiperäiseen finaaliin: Renaultin urheiluautomerkki edustaa ajonautintoa puhtaimmillaan, kiitos tinkimättömän painonsäästön ja erinomaiseksi kehutun ajettavuuden. Se on yhdessä Jaguar I-Pacen kanssa finaalin selkeästi raikkaimmat erilaisuudet, mutta vasta Geneven autonäyttelyn aattona 4. maaliskuuta näemme, suosivatko Euroopan toimittajat valtavirrasta poikkeamista vaiko perinteistä erinomaisuutta.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuva: Car of the Year

Luetuimmat