5.4.2019

Pietariin meritse – ja viisumivapaasti 72 tunniksi

Pietarin risteily Princess Anastasiaa

Princess Anastasia kyntää jälleen Itämerellä. Tarjolla on nyt jopa 72 tunnin viisumivapaa matka Pietariin.

Nyt on mahdollista tehdä 72 tunnin mittainen viisumivapaa risteilymatka Helsingistä Venäjälle ja tutustua suurmetropoli Pietarin matkailuelämyksiin. Aluksena on Princess Anastasia, joka risteilee jälleen Itämerellä – liki kolmen kuukauden kunnostuksen jälkeen. Aluksen kansirakenteita, ulkoasua ja ravintoloita on uudistettu.

Helsingistä lähtevällä 72 tunnin Pietari-matkalla yövytään kaksi kertaa laivalla ja kaksi kertaa Pietarissa. Risteilymatkustaja voi seikkailla kaupungissa omin päin tai varata itselleen laivayhtiön valmisretkiä. Risteilyjen aikataulut käyvät ilmi laivayhtiön nettisivuilta.

Viisumivapaan matkan aikana voi vierailla myös Pietarin ulkopuolella, käymällä esimerkiksi lentäen tai junalla Moskovassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Itämeren yhdistävä reitti

Princess Anastasia yhdistää risteilymatkustajien ulottuville Itämeren alueen pääkaupungit Helsingin, Pietarin, Tallinnan ja Tukholman – ja italialaisen keittiön.

Princess Anastasia

– Nyt alkaneella risteilykaudella panostamme entistäkin enemmän laivalla tarjottaviin palveluihin. Kiinnitämme erityistä huomiota uusiin menuihin ja tuomme huippuluokan ruoka- ja viiniosaamisemme matkustajiemme käyttöön, reittiä esitellyt Moby SPL -laivayhtiön pääjohtaja Alessandro Onorato lupaa.

Aluksella on kolme ruokaravintolaa, kahvila sekä neljä baaria ja yökerho. Viihdettäkin merimatkalle on luvassa. Uudella risteilykaudella esiintyvät venäläiset, italialaiset ja pohjoismaiset taiteilijat.

Hyttiluokkia aluksella on kuusi: väljästä 26,4 neliön sviitistä 7 neliön sisähyttiin.

Princess Anastasia on Itämeren risteilyihin erikoistuneen Moby SPL -yhtiön alus. Yhtiö on perustettu vuonna 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät.

Pietari – kulttuuripääkaupunki

Venäjän kulttuuripääkaupungiksikin kutsutun Pietarin valtteja ovat kulttuuri ja taidetarjonta. Kaupungin museo- ja galleriatarjonta on runsasta. Teattereita ja konserttisalejakin on lukuisia. Pietarin suurin ylpeys on tietty Eremitaasi – yksi maailman merkittävimpiä taidemuseoita.

Pietari kiehtoo myös historiannälkäisiä matkailijoita. Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Arkkitehtuuriltaan näyttäviä ovat monet kirkot ja linnoitukset. Pietarhovin palatsi- ja puistokokonaisuus tarjoaa paljon nähtävää.

Asukkaita kaupungissa on liki yhtä paljon kuin koko Suomessa. Liki viiden miljoonan kotikaupunki on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki.

Ostosretkiä ja Fabergén munat

Pietarin pääväylä Nevski Prospektin varrella sijaitsevat monet tunnetut nähtävyydet sekä lukuisat ravintolat ja kaupat. Nevski Prospektilla sijaitseva Bolshoi Gostiny Dvor on yksi Pietarin suurimmista kauppakeskuksista. Ostosmatkailijat suuntaavat myös Bolshoi Prospektin monipuolisen tarjonnan äärelle.

Ohittamaton kohde on Fabergé-museo, jossa on esillä kultaseppä Carl Fabergén taidonnäytteitä eli pääsiäismunia. Keisarilliseksi hovihankkijaksi 1880-luvulla nousseen Fabergén pääsiäismunat ovat tyyriitä ja himottuja keräilykohteita taidehuutokaupoissa.

Keväällä risteilevä voi välttää ruuhkat

Suosittu ja maailmanmitassa tunnettu matkailukaupunki tarkoittaa huippusesonkeina väentungosta, eikä Pietarikaan ole välttynyt tältä vitsaukselta. Jonoilta ja turhautumiselta voi välttyä ajoittamalla matkansa taiten.

– Kevät ja syksy ovat hyviä ajankohtia matkustaa Venäjälle. Nämä ajankohdat tarjoavat kiireisempiin vuodenaikoihin verrattuna matkustajille monia etuja, kuten houkuttelevammat hinnat, edullisemmat hotellipaketit ja vähäisemmät ruuhkat kaupungin tärkeimmissä museoissa, Moby SPL:n toimitusjohtaja Sergey Kotenev vinkkaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sataman vilkas vuosi

Kotenevin mukaan Helsinki on Princess Anastasialle liki kotisatama, niin tiuhaan alus kiinnittyy Länsisataman laituriin.

Vieressä istuva Princess Anastasian kapteeni Massimo Pinsolo nyökyttelee ajatukselle hyväksyvästi.

– Kyytiimme voi nousta Helsingistä keskimäärin 12 kertaa kuukaudessa. Me myös tuomme paljon matkailijoita tänne, tutustumaan Helsingin nähtävyyksiin ja palveluihin – ja sitä kautta tuomaan hyvinvointia pääkaupunkiinne, Kotenev taustoittaa.

Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan johtaja Sari Nevanlinna kertoo, että viime vuosi sujui erittäin vilkkaissa merkeissä.

– Olemme Euroopan vilkkain matkustajasatama, jonka kautta liikkui viime vuonna yli 12 miljoonaa ihmistä. Teimme viime vuonna ennätyksen myös rahtiliikenteessä.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Marko Jokela ja Moby SPL

Luetuimmat