2.8.2016

Robotti jeesaa työssä ja kahvitauossa – Ford kehittää sarjatuotantoa

Robotti jeesaa työssä ja kahvitauossa – Ford kehittää sarjatuotantoa

Yli sata vuotta liukuhihnan käyttöönoton jälkeen Ford on kehittämässä sarjatuotantoa edelleen apurobojen avulla.

Autoteollisuus ja robotit ovat jo vanha rakkaustarina, mutta sarjatuotannon alkuperäisiin pioneereihin kuuluva Ford on nyt kehittänyt konseptia eteenpäin. Suurten teollisuusrobottien pienemmät, metrin kokoiset serkut avustavat yksittäisiä työntekijöitä heidän työtehtävissään. Robotti kiinnittää erityisesti huomiota siihen, ettei se ole ihmisen tiellä ja ettei vastaavasti ihminen jäisi väliin.

Ensimmäinen käyttökohde näillä apuboteilla on avustaa Fiestan iskunvaimentimien asennuksessa Fordin Kölnin tehtaalla. Tarkan asennuksen lisäksi robottien on helpompi työskennellä ahtaissa tiloissa. Työntekijä voi nostaa robotin avulla iskunvaimentimen tarkasti paikalleen, ennen kuin hän painaa nappia iskunvaimentimen kiinnittämiseksi. Turvallisuuttakaan ei ole unohdettu, sillä roboteissa on sensorit siihen, että sormet ja kädet eivät jää asentaessa väliin.

Robotti jeesaa työssä ja kahvitauossa – Ford kehittää sarjatuotantoa

Apurobotit ovat viimeisin kehitysvaihe autoteollisuudessa, jossa Fordin yli sata vuotta sitten kehittämä liukuhihna oli merkittävä ensiaskel. Nyt apurobo pystyy avustamaan raskaiden komponenttien asentamisesta kahvinkeittoon. Fordin mukaan robotin voi ohjelmoida jopa kättelemään.

– Robotit auttavat suoriutumaan tehtävistä helpommin, turvallisemmin ja nopeammin, täydentäen työntekijöitämme kyvyillä, jotka avaavat loputtomia mahdollisuuksia tulevien Ford-mallien tuotannossa ja suunnittelussa, kommentoi Ford of Europen ajoneuvo-operaatioiden pomo Karl Anton.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat