10.9.2017

Seat Leon Cupra R – R niin kuin raju ja rajoitettu

Seat Leon Cupra R

799 kappaleen erikoiserä tarkoittaa, että malliston tehokkaimmaksi saapuu Seat Leon Cupra R.

Ensi viikolla käynnistyvä Frankfurtin kansainvälinen autonäyttely on saanut Seatin paljastamaan jotain erityistä. Luvassa on suositun Leon Cupran rajuin versio, Seat Leon Cupra R, joka paketoi peräti 310 hevosvoimaa etuvedon kaveriksi.

799 kappaleen tuotantomäärään jäävä Cupra R tulee saataville joko 6-vaihteisena manuaalina 310 hevosvoiman tai DSG:llä 300 hevosvoiman versiona. Manuaalisesti hämmennettävänä luvassa on siis maltillinen 10 hevosvoiman lisäteho verrattuna aiempaan Cupra 300 -versioon, mutta kyseessä on kuitenkin kaikkien aikojen tehokkain Seat.

Ulkoisesti luvassa on myös joukko hiilikuituyksityiskohtia etu- ja takaspoilereissa, takadiffuusorissa ja sivuhelmoissa. Myös pyöränkaaret ovat saaneet uutta puhtia. Kuparinväriset sivupeilit ja vanteet piristävät ulkoasua ja auto on saatavilla kolmessa värissä: Midnight Black, Pyrenees Grey sekä uniikiksi jäävä Matte Grey. Sisustan osalta Cupra R:ssä jatkuu sama käsittely, eli luvassa on hiilikuitua, kupariväriä sekä tietysti Alcantaraa.

Mekaanisesti Cupra R on muuttunut muun muassa etuakselin camber-kulman osalta. Brembon jarrujen lisäksi käytössä on muokattu versio mukautuvasta DCC-alustajärjestelmästä. Myös pakoputkisto on uusittu.

Virallisesti Seat Leon Cupra R esitellään Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä, mutta todella kiinnostuneiden kannattanee soitella autokauppiaalleen jo ennakkoon.

Lähde ja kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat